Сподели

Нов вид електрическа екосистема с новите IoT решения на Socomec за мониторинг, измерване и захранване

13 април 2018 г.

Френската компания Socomec, глобален експерт в областта на енергийния мениджмънт и решенията за електрически инсталации, взе участие в изложението Elecrama 2018, което се проведе от 10 до 14 март 2018 г. в India Expo Mart, град Нойда, намиращ се в близост до Делхи. Мотото на събитието бе посветено на Четвъртата индустриална революция и как тя навлиза в електрическите мрежи и системи. „Socomec представи иновативни UPS решения от следващо поколение, превключватели и измервателни устройства, които могат директно да бъдат включени към IoT ”, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма DTS – „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България.

На изложението производителите и техните партньори бяха обединени от факта, че концепцията Industry 4.0 води към повишаване на конкурентоспособността и устойчивото развитие в новия дигитален свят. „Четвъртата индустриална революция изисква пълна дигитализация на бизнес процесите, моделите на работа и физическите активи, а предизвикателствата при внедряването често не позволяват на производителите да реализират истинския потенциал на цифровизацията“, коментираха от DTS – „Цифрови преносни системи“. „Дигиталната индустриална революция създава нов тип електрическа екосистема. Преминаването към обща цифрова архитектура води до максимално оползотворяване на потенциалната стойност на Интернет на нещата, а резултатът е ненадмината ефективност, към която се добавят предимствата на централизираните системи с висока степен на автоматизация“, допълниха от утвърдената българска компания.

Socomec създава поредица от иновативни продукти в тази област, специално проектирани да гарантират функционирането на новата електрическа екосистема. Новата гама включва измерващи, превключващи и UPS устройства с възможност за директно свързване с IoT, които могат да бъдат интегрирани безпроблемно в дигиталната екосистема. „Резултатът е възможност за изключително надежден обмен на информация между различни продукти и системи в индустриална среда. Продуктите на Socomec са добре известни на световния пазар. Те са тествани и сертифицирани по стандарти, които не само помагат на потребителите да отговорят на днешните предизвикателства, но гарантират и удовлетворяването на бъдещи енергийни нужди“, поясниха от DTS – „Цифрови преносни системи“.

Решения за измерване и мониторинг DIRIS A40 & DIRIS Digiware

За осъществяването на интелигентен и свързан енергиен мениджмънт вече е възможен по-прецизен мониторинг на защитните устройства по цялата електрическа инсталация - без окабеляване или допълнително оборудване. Решенията за измерване и мониторинг на Socomec DIRIS A40 и DIRIS Digiware гарантират надеждност и безопасност на електрическата инсталация, като същевременно наблюдават функционирането, контролират качеството на електрозахранването и управляват товарите. „DIRIS A40 предлага изключително опростена интеграция и лесно се вписва в нови и съществуващи инсталации. Асистираната конфигурация и откриването на грешки намаляват времето за пускане в експлоатация наполовина, като същевременно гарантират точност на измерванията. Освен това връзката с облак означава, че данните могат да бъдат автоматично експортирани за дистанционна обработка. Три нови технологии PreciSense, VirutalMonitor & WebView, налични както с DIRIS D40, така и с DIRIS Digiware за по-голяма прецизност, дават нов поглед върху бъдещето на енергийния мониторинг“, поясниха от DTS – „Цифрови преносни системи“.

Комутационни превключващи устройства ATyS p и ATyS p M

ATyS p и ATyS p M са надеждни комутационни решения от 5-то поколение на Socomec, които осигуряват постоянно захранване във всяка сложна конфигурация. Автоматичните превключващи устройства на Socomec съчетават безопасността с висока производителност чрез дистанционен мониторинг през уеб сървър с Ethernet комуникация. Трифазните автоматични превключватели ATyS p, налични в изпълнения с 3 или 4 полюса и от 125 A до 3200 A, и ATyS M от 40 до 160 A, са оптимални за използване в системи с ниско напрежение, при които е допустимо кратко прекъсване на захранването по време на превключването.

Решенията ATyS p са особено подходящи за енергиен мониторинг и мениджмънт, докато ATyS p M е модулно решение за монтиране върху DIN-шина. Софтуерът за лесно конфигуриране Easyconfig намалява времето за пускане в експлоатация и позволява съществуващата конфигурация да бъде запазена и използвана на други устройства. С него се конфигурират параметри като тип на приложението, прагове на напрежението и честотата, стойностите на таймера, входовете и изходите. Могат да бъдат интегрирани допълнителни комуникационни модули, например RS485 за Modbus или Ethernet модул, който включва уеб сървър, позволяващ достъп до решението през уеб браузър. Предимствата на тази комуникация включват показване на статуса на устройството, визуализация на измерените стойности на напрежението и конфигурираните параметри, както и достъп до регистъра на събитията.

UPS устройства Masterys GP4 и Masterys BC +

„Четвъртото поколение UPS Masterys е най-интелигентното UPS устройство на Socomec за момента, което обединява света на безопасната енергия с цифровата революция, за да осигури по-просто инсталиране на UPS и да подобри производителността. Masterys GP4 от 60 до 160 kVA и Masterys BC + от 100 до 160 kVA комбинират доказаната UPS технология на Masterys с интелигентни технологии, за да осигурят ненадмината производителност по отношение на надеждността и качеството на услугата“, допълниха от българската компания. Новите продукти са разработени на базата на доказаната технология на Masterys - UPS решение, което ефективно защитава захранването на критични приложения още от 2004 г. и представлява първата топологична система на три нива. „E-Wire e първото приложение, специално предназначено да улесни инсталирането на UPS устройства. То опростява работата на техниците, подобрява надеждността на захранването и осигурява всички необходими инсталационни стъпки и преценки в процеса на инсталация“, заявиха в заключение от DTS – „Цифрови преносни системи“.

Повече информация за DTS – Цифрови Преносни Системи ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: DTS – „Цифрови преносни системи“, Socomec

Сподели

Още от 3D технологии / IoT