Сподели

Влезте в света на IIoT с мрежовото решение за дистанционен достъп M2Me на Etic Telecom от Ритбул

16 юни 2024 г.

 

 

Решенията с безжична комуникация играят решаваща роля в поддържането на Индустриалния интернет на нещата (IIoT), свързването на машини и устройства в промишлени условия и обмена на данни за повишаване на оперативната ефективност и подпомагане на вземането на решения. „Etic Telecom е европейска компания, която разработва индустриални решения за реализиране и поддръжка на IIoT. Един от основните продукти на Etic Telecom са рутерите M2Me (RAS), които използват както 3G, така и 4G свързаност. Тези рутери действат като връзка между физическите машини и облачната платформа, позволявайки на потребителите дистанционен достъп до техните устройства с цел наблюдение и поддръжка. Това прави възможно събирането на данни в реално време, мониторинг на производителността и дори намеса от разстояние за разрешаване на проблеми“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от водещата българска инженерингова и търговска компания Ритбул, която е партньор на френската фирма Etic Telecom.

Важен аспект в решенията на Etic Telecom е простотата и сигурността, с които тези устройства могат да настройват и управляват IIoT мрежи. Това е от критична важност в индустриални среди, в които надеждността и сигурността на данните са от първостепенно значение.

„Etic Telecom има дълга история в проектирането и производство на телекомуникационни продукти, включително рутери, VPN сървъри, SHDSL комутатори, модеми, шлюзове и др. Този опит им позволява да предоставят индивидуални решения, които отговарят на специфичните нужди на техните клиенти в различни индустриални отрасли“, поясниха от Ритбул.

С помощта на решението M2Me е възможно дистанционно да се извършва поддръжка и управление на различни устройства, например PLC контролери, HMI интерфейси, задвижвания и др. То се базира на продуктовата гама RAS Machine Access Box, давайки възможност на потребителя да контролира отдалечен обект, който иска да наблюдава или поддържа в реално време от своя компютър, таблет или смартфон.

Предимства на M2Me (RAS)

Лесно използване

RAS се доставя заедно с асистираща програма.

Интеграция в заводската мрежа

RAS установява изходяща VPN връзка, която не изисква модификация на съществуващата заводска мрежа (защитна стена, прокси сървър и др.). Технологията гарантира, че операторът може да се свърже само към мрежата на машината и в никакъв случай към останалото оборудване на индустриалния обект.

Сигурност

Решението използва VPN технология и удостоверяване на сървъра чрез сертификати за дистанционно свързване на потребител и RAS.

Управление на правата за достъп

RAS позволява персонализирано управление на правата за достъп, което дава възможност на оператора да се свърже с цялото оборудване или само с част от него.

Безжично решение за изолирани обекти

RAS имат 3G+ или 4G връзка за установяване на интернет връзка през клетъчна мрежа.

Устойчиво решение

RAS е индустриално устройство с 5 години гаранция.

Съвместимост с решението Store4Me

Store4Me позволява събирането и съхранението на индустриални данни в облак. Тези данни могат да се използват за създаване на пулт за управление.

RAS управление на цялото машинно оборудване (RFM)

“Благодарение на софтуера RAS Fleet Manager (RFM) Вие опростявате управлението на всички машини от Machine Access Box чрез автоматично актуализиране на списъците с отдалечени обекти за поддръжка и посредством централизиране в RFM на управлението на правата за достъп за всеки оператор”, коментираха специалистите от Ритбул.

Безжичен достъп до промишлено оборудване

Във фабриката някои машини също могат да бъдат труднодостъпни. Допълнителният Wi-Fi хот спот на RAS Ви позволява дистанционно да конфигурирате Machine Access Box от компютър или таблет.

Безжичен интернет достъп през Wi-Fi

RAS притежава като опция Wi-Fi клиент, който позволява интернет достъп през Wi-Fi до индустриалния обект или посредством използване на смартфон в режим на споделяне на връзка.

Комбинирано решение с изпращане на аларми и регистратор на данни

Опцията Collect & Alert позволява задействане на аларми и тяхното препращане като CSV файлове. Получилият предупреждението оператор може да визуализира уеб страницата и да се включи чрез VPN към PLC контролер или HMI интерфейс на машината.

„Във време, когато свързаността и обменът на данни са от ключово значение за повишаване на ефективността и конкурентоспособността в индустриални условия, 3G и 4G решенията играят решаваща роля и Etic Telecom се стреми да направи тези възможности достъпни и сигурни“, допълниха още от Ритбул.

Информация за фирма Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК.

Източник на снимковия материал: Ритбул, Etic Telecom

Сподели

Още от 3D технологии / IoT