Сподели

Автоматизирани модулни системи от STAMH, с които ще „построите“ лесно своя „склад на бъдещето“

21 април 2021 г.

 

 

Търсенето на технически решения за спестяване на място от години се проявява в много аспекти от нашето ежедневие. Строим сградите си по-високи, правим пътищата си на няколко нива, стремим се към усвояване на вертикалните празни пространства, дори и у дома. Част от този стремеж е и оптимизацията на складовите пространства, която набира все по-голяма популярност. С изключително ефективни решения в тази област се отличава фирма STAMH, която предлага автоматизирани вертикални машини и модулни хоризонтални карусели, чрез които можете да ускорите пикирането с до 90% и да гарантирате сигурност за всички съхранявани артикули. Повече за тях Ви каним да прочетете в днешния материал.

Система от три хоризонтални карусела за бързо складиране и извличане с обща зона за подготовка на поръчките

Вертикални лифтови машини „Lift“ 

„Проектирани за съхранение и комисиониране във всички области на производството и индустрията, дистрибуцията, търговията на дребно и складовата логистика, вертикалните лифт машини „Lift“ представляват автоматизирани модули, които бързо и лесно разрешават проблемите с пространството и сигурността в склада. Те се отличават с широк диапазон на приложение, ергономичен дизайн, гъвкавост и лекота на използване, поради което са много подходящи за сферата на електронната търговия и 3PL (Third party logistics) складовете, в които съхранението, извличането и подготовката на всяка отделна поръчка следва да се осъществява изключително бързо“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от STAMH.

Вертикалните лифт машини позволяват редица допълнителните подобрения. Едно от тях е повишена продуктивност чрез допълнителна опция за вграждане на баркод четец, която е много подходяща, когато се работи с голям брой сложни кодове. Четците за баркод се използват с цел постигане на по-висока прецизност при пикирането, потвърждаване на поръчки или контрол на достъпа, като STAMH може да осигури 1D и 2D баркод четци за тези системи. Също така, те са безжични, което позволява безпроблемно движение на операторите.

 

Вертикален склад за съхранение и извличане на продукти с телескопична тава за пикиране

Вертикалните лифт машини се характеризират с минимално потребление на електроенергия, имат носеща конструкция от поцинкована стомана и подсилена трансмисия на ремъка. Тавите се съхраняват динамично на различни височини според размерите на складираните стоки, като системата автоматично извлича тавата с желаните артикули и проверява теглото ѝ при връщането за складиране. 

„Оптимизация на пространството, която можете да постигнете с такова решение, е до 90%, тъй като 840 m2 хоризонтален склад се събира в едва 14 m2 вертикална система. Принципът „стоката при човека“ повишава производителността многократно и намалява риска при работа за операторите. Сигурността на складираните стоки е гарантирана, тъй като те се достъпват само при оторизиране с парола и винаги имате контрол над наличностите чрез връзка с ERP системата Ви“, посочиха от STAMH. 

Компактни вертикални лифтови машини „Slim Lift“ 

Автоматизираните вертикални машини „Slim Lift“ са сред най-компактните решения за спестяване на пространство, бързо съхранение, комисиониране и ускоряване на пикирането. Подходящи са за широка гама от артикули и SKU (Stock Keeping Unit) единици като дребни предмети, резервни части, намотки, колби, кошове, опаковки, кашони, кутии, контейнери, както и изцяло насипни материали.

Вертикален слим модул за складиране с вграден HMI (Human-Machine Interface) над отвора за пикиране

Отвор за пикиране с автоматизирана врата е друга опция, която могат да осигурят вертикалните лифт машини. По този начин те:

- Работят още по безшумно;

- Намаляват възможното замърсяване на продуктите от външната среда;

- Осигуряват сигурност на съхраняваните стоки, когато машината е изключена. 

С автоматизираната вертикална машина „Slim Lift“ получавате всички предимства на вертикалната лифт система, само върху 3 m2 от Вашия склад, като тя може да бъде инсталирана и готова за работа в много кратки срокове и да се синхронизира с ERP системата във Вашето предприятие, за да имате винаги информация за стокова наличност, както и да улесните и ускорите процесите. 

„Системата работи изключително тихо, поддържа се лесно и разполага с механизъм за самонастройка на ролките. Сами избирате захранването на своя вертикален склад, като то може да бъде трифазно с 400 V или монофазно с 230 V, а спрямо високата си производителност той има сравнително ниска консумация на енергия – под 1.2 kWh“, обясниха още от STAMH. 

Динамичната височина между тавите позволява да се съхраняват различни по височина и обем продукти и да се оптимизира пространството, тъй като вертикалният лифт модул автоматично калкулира къде ще бъде най-добре да бъде поставена всяка следваща тава.

Вертикална лифт машина с контролна везна за по-бързо преброяване

Визуална помощ при пикиране посредством LED лента е трета опция за подобрение на вертикалните лифт машини. Тя се поставя на ергономична височина над отвора за пикиране и показва в коя част на тавата трябва да бъде извършено то, като ускорява всяка отделна пикинг операция и на свой ред целия процес. 

Автоматизиран модулен хоризонтален карусел 

Когато складирате и пикирате голям брой средни по големина и малки артикули или не е възможно използването на вертикалното пространство и вертикални модули, подходящо решение е автоматизираният хоризонтален карусел. Той е гъвкава модулна автоматизирана система, състояща се от съвкупност от контейнери, която доставя складираните артикули директно до зоната за пикиране на принципа „стоката при човека“. 

Хоризонталният карусел е икономично и цялостно решение, предназначено да отговори на нарастващото търсене от автоматизация в складовете, логистичините центрове и дистрибуционните хъбове, където пикирането трябва да бъде бързо и точно“, заявиха от STAMH.

Външен отвор за пикиране на продукти с двоина тава за извличане

Използвайки различни конфигурации от няколко хоризонтални автоматизирани карусела с няколко автоматични врати за пикиране, докато операторът в склада пикира продукти от един автоматизиран хоризонтален карусел, останалите автоматично извличат артикули и стоки за следващо пикиране. Така престоят на оператора в склада е минимален, а скоростта за подготовка на поръчките експоненциално се увеличава. Благодарение на системите за визуална помощ, операторите бързо идентифицират вида и броя артикули или стоки, което увеличава точността до над 99%. 

„Системата се отличава с издръжлива и стабилна конструкция, осигуряваща дългосрочно и безпроблемно използване с ниски разходи за поддръжка и вградени системи за сигурност на всеки отделен хоризонтален карусел. Тя осигурява пълна проследяемост на наличността в реално време и всички пикинг операции се наблюдават и документират. Решението се отличава с бърза възвръщаемост на инвестицията — от 6 до 18 месеца в зависимост от големината и параметрите на системата“, добавиха в заключение от STAMH.

Повече информация за Стам Лтд ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: STAMH (Стам)

Сподели

Още от Склад на бъдещето