Сподели

БГ Роботи: Невероятно силни, надеждни и бързи – новите KR FORTEC ultra на KUKA са с една от най-ниските цени в своя клас

14 февруари 2023 г.

 

 

Роботите от продуктовата гама KR FORTEC ultra на KUKA задават нови стандарти в диапазона на полезна товароносимост от 480 kg до 800 kg. Особено подходящ6и за големи полезни товари и инерционни моменти, те отговарят в пълна степен на новите изисквания в сектора на електромобилността. „От манипулирането на батерии до гигантски отливки – за роботите KR FORTEC ultra това не представлява трудност. Те осигуряват максимална производителност навсякъде, където се обработват изделия с екстремни характеристики по отношение на теглото и инерционния момент. Новата серия предлага безпрецедентно за категорията съотношение полезен товар към тегло. Въпреки че роботите тежат само 2.4 t, те могат да повдигат товари до 800 kg, а при товароносимост от 640 kg тежат само 2.2 t“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната инженерингова и търговска компания БГ Роботи (Витто ООД), която внася, продава, поддържа и сервизира промишлени роботи KUKA в България – нови и втора употреба.

Доказани в процеси, които включват тежки и обемни компоненти

Новата гама KUKA KR FORTEC ultra включва пет варианта на роботи – всеки от тях представлява оптимално решение за конкретно приложение.

KR 800 например, се справя с полезни товари с впечатляващо тегло до 800 кг. Двата варианта на KR 480 се отличават с работен обхват до 3700 mm. Изпълненията High Inertia на KR 640 и KR 560 увеличават значително максимално допустимия инерционен момент с помощта на големи грипери.

Иновативният дизайн на рамото със сдвоена връзка предлага важни предимства

Най-впечатляващата характеристика на новото семейство роботи KR FORTEC ultra е неговата сдвоена връзка – иновативно конструктивно решение, което намалява теглото, като същевременно осигурява висока надеждност и прецизност. Това намалява количеството използвани материали, което води до по-висока динамична производителност, оптимални времена на цикъла, по-малко потребление на енергия и по-ниски емисии на CO2.

Невероятно силен. Изключително компактен и лек

„За да покрият изискванията на своите приложения за полезен товар от 800 kg и големи инерционни моменти, клиентите трябва да изберат роботи на други производители от следващия по-висок клас полезна товароносимост. А те са значително по-тежки и по-скъпи по отношение на покупна цена и оперативна поддръжка“, коментира г-н Волфганг Билдл, продуктов мениджър в KUKA. „С оптималното си съотношение мощност/тегло, новото семейство KR FORTEC ultra елиминира тези неудобства за клиентите“, допълва той.

Отличните показатели за MTBF и енергопотреблението намаляват оперативните разходи

Изключително високите стойности на „средното време преди настъпване на повреда“ или т.нар. MTBF, достигащи до 400 000 часа, гарантира на клиентите ниски разходи за резервни части и висока експлоатационна наличност.

„Освен това, роботите от новото семейство KR FORTEC ultra отговарят на всички потребителски изисквания за поддръжка с много добра наличност на компонентите, както и лесна поддръжка и ремонт. Например, тези роботи се нуждаят само от три форми на поддръжка: смяна на масло, визуална проверка и смазване на кабелния комплект и лагерите на системата за противотежест“, поясниха от БГ Роботи.

Интелигентна модулна концепция за оптимална производителност през целия жизнен цикъл

Модулната система на KR FORTEC ultra се фокусира върху използването на възможно най-много идентични компоненти от конструкцията на роботите, като например отливки, двигатели и редуктори. Това спомага за минимизиране на разходите за наличност на резервни части и стандартизиране на процесите, свързани с поддръжката.

„Роботите от серията KR FORTEC ultra могат да бъдат преобразувани и надграждани по всяко време в посока на полезния товар и инерционния момент, за да отговорят на изискванията на нови задачи. Това позволява повторното използване на робота в нови приложения и гарантира неговата максимална гъвкавост в производството“, допълниха още от БГ Роботи.

Повече информация за БГ Роботи, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: БГ Роботи, KUKA

Сподели

Още от Склад на бъдещето