Сподели

JLAB: Свързаност и дигитализация на заваръчните процеси с революционната система C-Gate на Cloos

09 март 2020 г.

 

 

Като водещ специалист в областта на заваряването, немският производител Cloos активно работи в посока разработка и развитие на иновативни заваръчни решения и технологии, отговарящи изцяло на принципите на Индустрия 4.0. „Един от последните успешно реализирани проекти на компанията е революционната система за управление на роботизираните заваръчните процеси C-Gate“, съобщиха за ДигиталнаИнудстрия.bg от фирма JLAB, официален представител на Cloos за българския пазар.

„С помощта на новия инструмент клиентите могат да свържат роботизираните производствени системи в централизирана система, да повишат производителността си и подобрят качеството на продуктите“, добавиха още те.

C-Gate е цялостно информационно и комуникационно решение, което централизирано записва и обработва всички данни от заваръчния процес. Специализиран дисплей осигурява детайлна визуализация, анализ и по-нататъшна обработка на събраната информация от работните задачи.

Инструментът, разработен специално за нуждите на Индустрия 4.0, се състои от хардуер, интегриран в роботизираната система, и софтуерни модули за „Производство“, за „Управление на качеството“, както и за „Поддръжка“, последните два от които са все още в процес на развитие. Производственият програмен модул дава възможност за онлайн мониторинг на роботизираните системи, илюстрира тяхната производителност, локализира липсите и слабите точки от процеса и цялостно оптимизира производствата ефективност.

„C-Gate е изцяло уеб-базирана платформа, която позволява достъп през смартфон, таблет или компютър. Подобрената работа на машините, ефективното оползотворяване на ресурсите и съкратения производствен цикъл водят до по-висока степен на производителност“, заявиха специалистите от JLAB. „Новият инструмент на Cloos може да бъде безпроблемно интегриран в съществуваща среда на Индустрия 4.0. Благодарение на стандартизирания интерфейс е възможно прехвърлянето на данните върху IT-базирани решения от по-висок клас, като например MES и облачни приложения или други системи“, посочиха още те.

Повече информация за JLAB/Джей ЛАБ ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: JLAB, Cloos

Сподели

Още от Склад на бъдещето