Сподели

Нови роботи от FANUC: DR-3iB задава нов стандарт за гъвкавост, а R-2000iD/100FH е със супер компактен дизайн

16 ноември 2020 г.

 

 

Компанията FANUC разработва и произвежда една от най-широките гами от роботи в света, с които може да удовлетвори изискванията на всеки индустриален отрасъл и приложение. Роботите са ключов стандартен компонент с гъвкави опции, които им позволяват да се адаптират към спецификите на приложението, да бъдат интегрирани и да осигурят оптимално решение , дори във взискателни проекти за автоматизация. „Изцяло новата серия делта роботи DR-3iB на FANUC е специално проектирана за постигане на максимално висока скорост и гъвкавост в решения за манипулиране и опаковане, докато R-2000iD/100FH намира приложение при изпълнението на голям брой трудоемки задачи, свързани с манипулиране на детайли в почти всички отрасли“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от ФАНУК България.

Делта робот DR-3iB/8L

„DR-3iB/8L е 6-осен делта робот с полезна товароносимост от 8 kg. Той се характеризира с увеличен полезен товар, по-голям инерционен момент и най-дългия работен обсег (1600 mm) от всички делта роботи на FANUC“, коментираха от българския офис на японския технологичен лидер.

Висока производителност

„С възможностите си за по-голям полезен товар и обсег, както и с високата си производителност, серията DR-3iB дава заявка за създаване на нов стандарт по отношение на гъвкавостта на делта роботите. Усъвършенстваните работни характеристики на движение, като скорост до 10 000 mm/s, превръщат DR-3iB в оптимален избор за стандартни приложения за манипулиране и опаковане, например в хранително-вкусовата и фармацевтичната индустрия“, допълниха от ФАНУК България.

Компактно решение

Роботът е подходящ за монтиране на автоматизирани конвейерни линии, тъй като е много компактен и заема малко пространство.

По-голям полезен товар

Моделът позволява монтиране на по-големи грипери от тези на типичните делта роботи, позволявайки да се манипулират по-големи детайли, или да се вземат множество детайли едновременно.

Подходящ за приложения в хранително-вкусовата промишленост

„Вариантът с облицовка от листов материал има допълнително предимство, а именно елиминират се рисковете от попадане на парченца боя в хранителните стоки. Смазването на всички оси на роботите от серията DR-3iB е с грес, която е сертифицирана за употреба в хранително-вкусовата промишленост. Делта роботите са устойчиви на киселинни и алкални почистващи препарати и дезинфектанти, което ги прави подходящи за широк диапазон от приложения“, поясниха от ФАНУК България.

Робот R-2000iD/100FH

Кухото рамо осигурява 100% производителност

„Моделът R-2000iD/100FH от серията R-2000iD на FANUC e с полезна товароносимост 100 kg и с основание може да се разглежда като отлично решение за голям брой трудни задачи по манипулиране на детайли в почти всяко приложение. Неговата конструкция с кухо рамо позволява изцяло вътрешно разполагане на кабелите, като интегрираните технологични кабели са лесно достъпни за отделна подмяна на всеки един от тях благодарение на големите отвори за техническа поддръжка“, допълниха българските специалисти.

Компактни размери

Заеманата инсталационна площ на моделите от тази серия е само 678 x 536 mm, като това е с 23% по-малко в сравнение с моделите от серията R-2000iC. Компактната форма и конструкцията на роботите опростяват монтажа, а интегрираните кабели за технологичния процес в кухото рамо на робота демонстрират своето предимство по време на симулациите извън технологичната линия.

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник нина смковия материал: ФАНУК България, FANUC

Сподели

Още от Склад на бъдещето