Сподели

Софтуерните решения за управление на цехове и фабрики на ЛогиСофт формират логистичните операции на бъдещето

24 април 2024 г.

 

 

Търсите реализация в областта на автоматизацията? Станете част от екипа на ЛогиСофт и една високотехнологична среда, в която творчеството и иновациите са в центъра на всичко, което компанията прави!

ЛогиСофт се стреми да бъде символ на иновативност, емблема за качество и доказателство, че креативната инженерна мисъл не познава граници и може да сътвори технически чудеса. ЛогиСофт е компания, „родена“ от страстта към инженерството на нейния създател и управител инж. Крум Павлов, която вече близо 30 години е водещо име в областта на индустриалната и интралогистичната автоматизация както на българския, така и на международния пазар.

Господин Павлов е възпитаник на Технически университет – София. Веднага след като се дипломира, младият инженер печели конкурс за научен сътрудник в държавното тогава дружество Интрансмаш инженеринг, специализирано в механизацията и автоматизацията на складови процеси. „По времето на социализма това предприятие бе лидер в автоматизираните складови системи и вътрешнозаводския транспорт. Тогава повече от 300 високостелажни автоматизирани склада бяха проектирани и внедрени – огромен опит, който стои зад гърба ми, преди да се заема с предизвикателството, наречено „ЛогиСофт““, коментира за Инженер.bg инж. Крум Павлов.

Макар и завършил „Електронна техника“, специалистът има сериозно влечение към разработката на софтуерни решения и дори още докато следва, успява да реализира първия си самостоятелен проект – декларативен език за програмиране на контролери. На базата на този си опит, само 10 месеца след началото на трудовия си стаж в Интрансмаш той разработва структурен език за програмиране вместо сложния по онова време асемблерен език. Модел, който по-късно г-н Павлов пренася и в ЛогиСофт, но вече базиран на мощната платформа за PLC програмиране – Siemens TIA Portal.

След приватизацията на завода и преустановяването на инженеринговата му дейност, бъдещето на талантливия инженер в него се оказва невъзможно. Годината е 1997. „До този момент бях натрупал достатъчно опит и познания, които ми се искаше да пренеса някъде. Нямах друга реална алтернатива освен създаването на ЛогиСофт. Но тогава ме посрещна друго голямо предизвикателство. Оказа се, че в България нямаше складове, които да автоматизирам. Това от своя страна наложи нуждата да преориентирам бизнеса в други браншове“, спомня си г-н Павлов.

Дейността е пренасочена към модернизирането на техника за съществуващи производствени системи с последващи няколко успешно изпълнени проекта за утвърдени производители. „В общи линии няма значение дали става въпрос за керемиди, шоколад, кафе или друго. Разликата е единствено в крайния продукт. Цялостните гъвкави софтуерни решения за управление на цехове и цели фабрики в различни сектори също са иновации в своята сфера. Неслучайно след наша замяна на стара система новата започва да работи гладко и безпроблемно. Винаги сме се старали да бъдем ефективни в това отношение, както и да го правим в най-краткия възможен срок за клиента“, категоричен е г-н Павлов.

Фокусирани изцяло върху бъдещото развитие на ЛогиСофт, една от основните цели, които от ръководството на компанията си поставят, е затвърждаването ѝ в областта на високоскоростните сортиращи системи за куриерски и онлайн търговски бизнеси за средни и малки пратки.

„Съвсем скоро планираме излизане на международния пазар с изцяло наши решения. Настоящите ни амбиции са свързани и с необходимостта от допълнителни производствени помещения. Затова и работим в тази насока и много бихме се радвали, ако имаме възможността да се включим в новосъздадените индустриални зони около София. Така бихме осигурили работа на много хора, при това за разработване на високотехнологични решения с голяма добавена стойност“, подчерта управителят на ЛогиСофт. „Имаме планове в следващите 5 до 10 години постепенно сериозно да разширим екипа ни от специалисти“, допълни още той.

Повече информация за ЛогиСофт ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК! 

Източник на снимковия материал: Logisoft

Сподели

Още от Склад на бъдещето