Сподели

Солтех: Гриперът PowerPick и функцията Multipick, „изстрелват“ палетизиращите роботи Robotiq в бъдещето

11 март 2023 г.

 

 

Нарастващата тенденция към роботизираното палетизиране, която се наблюдава през последните няколко години, е следствие от недостига на квалифициран персонал. Сама по себе си, тя е положителен етап от индустриалното развитие, тъй като предоставя решение на наболелия проблем с „глада“ за професионалисти. Освен това тя свидетелства за увеличаващия се процент компании, които осъзнават значението на автоматизацията и роботите за повишаване ефективността на техния бизнес. „Тъй като все повече от тях се насочват към роботите за палетизиране, сме свидетели на все повече нови и интересни приложения, което стимулира компанията Robotiq да надгражда своите разработки. Операторите търсят решение за палетизиране, което може да се използва в по-широк спектър от различни приложения. Те се стремят да повишават ефективността си, успоредно с непрекъснато нарастващото разнообразие от продукти и видове опаковки. Ето защо сме развълнувани да обявим пазарната премиера на следващо поколение грипер за палетизиране – PowerPick и софтуерната функция за палетизиране Multipick, разработени от нашия международен партньор Robotiq“, информираха от Солтех за читателите на ДигиталнаИндустрия.bg. Още по темата предстои да научите в следващите редове.

„Ние от Солтех винаги се опитваме да направим внедряването на роботи възможно най-лесно. Стремим се да спестим на нашите клиенти целия труд за създаване на персонализирани роботизирани решения, ако е възможно да се адаптира лесно готово решение за техните цели. PowerPick и Multipick са проектирани да разгърнат диапазона от приложения, които могат да се възползват от нашето решение за палетизиране – както по отношение на полезния товар, така и на производителността“, коментираха специалистите от дружеството.

„PowerPick може да пренася тежки кашони с тегло до 11.5 kg, а функцията Multipick Ви позволява да вдигате два или повече кашона наведнъж. Това превръща грипера в оптимално решение за съчетаване с технологични линии, които се отличават с големи производствени обеми. В някои случаи се наблюдава до 100% увеличение на производителността или дори повече. Очакванията ни от новите версии са, че още повече предприятия ще се убедят, че решението на Robotiq би могло да работи в тяхна полза“, допълниха от българското дружество.

PowerPick: Мощният грипер, за който сложните задачи за палетизиране са „детска игра“

PowerPick е вакуумен грипер, разработен специално за палетизиране. Той предлага гъвкавост и съвместимост с широк спектър от размери, форми, тегло и опаковъчни материали. Неговата надеждност е гарантирана дори при работа в експлоатационни условия, свързани с наличието на влажност и фин прах.

Част от предимствата на грипера PowerPick са:

 • Товароносимост: до 11.5 kg;
 • Адаптивност: 46 различни възможности за работа. Това намалява значително необходимостта от използване на персонализирани грипери при работа с различни видове кашони;
 • Режими на захващане: Единичен, двоен или дори четворен грипер. Това Ви позволява да монтирате няколко модула PowerPick на едно и също рамо, което увеличава производителността при малки и леки кашони;
 • Монтаж: Лесна инсталация, сглобяването на частите изисква само един ключ.

 

„В комбинация с PowerPick, решението за палетизиране на Robotiq разширява своето приложение и улеснява предприятията при управлението на различни изисквания към производствените линии в заводите“, допълниха от Солтех.

Multipick: Оптимизирани скорост и гъвкавост на палетизирането за по-висока производителност

Новата функция Multipick подобрява скоростта и гъвкавостта на Вашата операция по палетизиране. Тя осигурява по-висока производителност в края на линията, независимо от модела на палета, който използвате. Multipick обхваща и моделите с няколко вида опаковки. Това означава, че вече можете да имате два различни продукта на един палет.

Предимствата на Multipick включват:

 • Ефективност: Увеличаване на пропускателната способност при палетизиране – взимате няколко кутии едновременно;
 • Гъвкавост: Подпомага избирането на по-широк спектър от модели за палетизиране;
 • Ориентация на етикетите: Поддържа ориентация на етикетите, което не винаги е възможно при алтернативните решения.

 

Вие поискахте PowerPick и Multipick, инженерният екип на Robotiq ги създаде!

Сред реализираните клиентски желания, които гриперът и софтуерната функция изпълняват, са:

 • По-висока производителност по отношение на скоростта и полезния товар;
 • По-голяма степен на контрол върху кутиите в ситуации на множество вземания;
 • Стандартен грипер, който може да вдига по-тежки картонени кутии;
 • Цялостно роботизирано решение за палетизиране, което не изисква почти никаква персонализация;
 • По-висока производителност, дори при сложни модели на палети;
 • По-бързо време за внедряване с по-малко изисквания за компоненти от трети страни.

 

„С PowerPick и Multipick, Robotiq отговори на тези нужди, като същевременно увеличи гъвкавостта на съществуващото си решение за палетизиране. Като официален представител и международен партньор на Robotiq, ние ще Ви помогнем да направите оптималния за Вас избор“, допълниха още от Солтех.

За допълнителни подробности по темата или персонална консултация, специалистите от екипа на Солтех Ви очакват.

Повече информация за Солтех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК.

Източник на снимковия материал: Солтех (Soltec), Robotiq, canva.com

Сподели

Още от Склад на бъдещето