Сподели

Солтех: Universal Robots налага стандартите за качество за глобалния пазар на коботи

31 декември 2020 г.

 

 

В производството качеството е изключително важно. От прецизността на сглобките до качественото изпълнение на заваръчните и най-трудоемките операции – колаборативните роботи на Universal Robots доказано ускоряват работните процеси, увеличават производителността, подобряват качеството и могат да запълнят липсата на работна ръка в почти всяка област на индустрията. Повече за коботите на Universal Robots, ползите, които носят, и какво ги прави предпочитано решение в производствена среда, за Инженр.bg разказват от Солтех, официален представител на датския производител за България.

Какво означава високо качество в производството?

„Високото качество означава не просто доволни клиенти. То се простира много по-далеч от постигане на отлични характеристики на продуктите“, коментираха от Солтех. „За специалистите от Universal Robots в основата на понятието лежат разходите, свързани с жизнения цикъл, които включват както общите разходи, така и тези за обслужване и поддръжка. В организацията следват „8 измерения на качеството“, които определят рамката за стратегически анализ и управление на качеството, производителност, продуктови особености, съответствие на качеството, издръжливост, експлоатационна надеждност, естетика и възприятие“, посочиха още те.

Когато става въпрос за качество, първото, което човек се пита, е: „Получавам ли това, за което съм платил?, „Получавам ли продукта, който търсех и достатъчно надежден ли е той, за да свърши работата, за която е предназначен?“.

„За всеки производител именно това е от съществена важност – да може да достигне точката на качествения, отличния и издържан продукт. При разработката на своите коботи например, от Universal Robots измерват тяхната надеждност като средно време до първата повреда, средно време между отказите и честотата на отказите за единица време. С цел непрекъснатото подобряване на продукта, тези данни се проследяват по всички 8 критерия за качество“, обясниха от Солтех.

Коботи произвеждат коботи

При разработката на своите коботи Universal Robots много внимателно проучва впечатленията на своите клиенти, как в действителност интегрираните в техните производства колаборативни роботи се справят при по-голямо натоварване и какви нови приложения са открили. Така датският производител намира най-точния и правилен отговор за надеждността, повторяемостта и цялостното качество на своите коботи. Но не само...

„Universal Robots разчита на високото качество на своите колаборативни роботи и в своето производство, тъй като всички продукти на компанията са произведени от обособени екипи човек-кобот“, заявиха от Солтех. „Целият процес по производството е подпомаган от коботи UR3, които поетапно извършват монтажни операции при сглобяването на съединителните зъбни колела и фланците“, уточниха те.

Това, което прави уникални коботите на Universal Robots…

Колаборативните роботи на UR са уникални по своята същност не само заради историята си, но и поради своята популярност и глобален обхват. „UR е пионер в областта на роботизацията, а през последните 15 години компанията е сред тези, които до голяма степен успяха да дефинира и наложи стандартите за качество за целия сектор. През 2020 г. датският производител се гордее с инсталирани 50 000 кобота по целия свят, без аналог, одобрени и предпочитани от стотици клиенти“, отбелязаха в заключение от Солтех.

Повече информация за Солтех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК.

Източник на снимковия материал: Солтех, Universal Robots

Сподели

Още от Склад на бъдещето