Сподели

„Логиката“ на Iscar за една по-интелигентна машинообработка в новата серия LOGIQ

05 септември 2018 г.

Индустриалният новатор в света на металорежещите инструменти Iscar разработи нова концепция за по-интелигентна металообработка, прилагайки логически подобрения при разработката на инструментите. В резултат, с поредица от събития в различи офиси на Iscar по целия свят, компанията обяви пазарния дебют на новата продуктова линия LOGIQ, която предвижда и отговаря на нуждите на съвременното производство. „Хиляди клиенти, партньори и търговски представители на фирмата бяха запленени от интригуващата презентация на главния изпълнителен директор на Iscar и президент на групата IMC – г-н Джейкъб Харпаз (Jacob Harpaz), посветена на най-новите разработки в металорежещите инструменти“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от Искар България.

LOGIQ обединява серия от стратегически стъпки в прилагането на стандартите за Индустрия 4.0, едновременно с това гарантирайки непрекъснатост и стабилност на работа.

LOGIQ включва нова група инструменти, подобрени съществуващи линии и иновативни продуктови серии, разработени с цел постигане на максимална производителност. „На базата на изискванията и нуждите на клиентите и съобразявайки се с развитието на пазара, продуктовите мениджъри, развойните инженери и конструкторите на Iscar успяха да комбинират своя опит и знания и да разработят високоефективни и логически инструментални решения“, коментираха от българския офис на фирмата.

В индустрията, където всяка секунда и всяко движение са от значение, логическият дизайн и тактическото подобрение, дори на един основен режещ инструмент могат да допринесат за повишаване на производителността, за минимизиране на загубите и респективно до по-ниски производствени разходи.

Иновативните инструменти от серията LOGIQ включват нови геометрии на рязане и заключващи механизми за стабилна обработка без вибрации с по-висока повторяемост.


Надеждните карбидни инструменти са снабдени с допълнителни елементи, които увеличават антивибрационната сила – ключов фактор за повишаване на продуктивността при неблагоприятни условия на рязане. Най-новите инструменти от металокерамична твърда сплав отразяват сериозните възможности на Iscar в сферата на металокерамиката и технологиите за нанасяне на покрития.

Иновативната линия LOGIQ се отличава с функциите:

 - LOGIQ3CHAM, която значително подобрява производителността при пробивните операции;

 - LOGIQ4TURN – за оптимизиране на стругови процеси;

 - LOGIQ4FEED, която позволява грубо фрезоване при високи скорости на отвеждане на стружките;

 - LOGIQ8TANG – специално разработена за фрезоване на 90°;

 - LOGIQ5GRIP – универсално и високоефективно решение за прорязване на канали.

От концепцията до реализацията, логически вдъхновените инструменти LOGIQ на Iscar отразяват ангажимента на компанията да създава и предоставя висококачествени продукти, които допринасят за повишаване на производителността и рентабилността.

Четвъртата индустриална революция разкрива нови стандарти и изисквания в областта на металообработката. Iscar стои начело на тази важна индустриална тенденция, разработвайки съответните технологии и прилагайки методи за по-ефективна обработка, с цел да отговори на динамичните нужди на металообработващата промишленост.

Информация за фирма Искар България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Искар България, Iscar

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето