Сподели

АС-ДС: „Безжичните измервателни устройства на ABB oтварят врата към технологичното бъдеще“

28 април 2020 г.

 

 

За да гарантира повишени нива на свързаност и висока сигурност в промишлеността, международният разработчик на решения за автоматизация ABB не спира да развива своите измервателни и аналитични технологии. Една от последните иновации на дружеството е безжичната платформа за измерване на технологични параметри с приложение във всеки отрасъл на индустрията. „Преминете към новата безжична технология на ABB! Като официален партньор на ABB Automation Products в България, ние предлагаме пълна гама измервателни уреди и цялостни решения за измерване на температура, налягане, ниво, дебит и плътност“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от утвърдената българска инженерингова и търговска компания АС-ДС.

Увеличаването на ефективността на всяко предприятие често започва с надеждното измерване на технологични параметри като температура и налягане. Независимо дали става дума за нефтена, газова, химическа или хранително-вкусова промишленост, енергетика, водоснабдяване и пречистване на отпадъчни води, измервателните устройства на ABB намират приложение във всеки индустриален отрасъл. Иновативната безжична платформа на международния производител осигурява на потребителите отдалечен и сигурен достъп до важни технологични данни и информация за техните съоръженията, използвайки най-новите разработки, налични на пазара.

Безжичната платформа на ABB се базира на WirelessHART като стандарт и обхваща следните продукти:

 - Температурен сензор TSP300-W;

 - Температурен трансмитер TTF300-W;

 - Трансмитер за налягане 266.

Издръжливи батерии за надеждни мрежи

Безжичните устройства на ABB са изключително ефективни, благодарение на своето иновативно управление на енергията. По този начин значително удълженият живот на техните батерии увеличава надеждността на всяка мрежа, като същевременно дава възможност за постигане на много по-високи скорости на обновяване. „Безжичните измервателни устройства на ABB се характеризират с 10 години живот на батерията и до 32s скорост на обновяване при референтни условия. В резултат на дългия си експлоатационен живот интервалите за смяна на батериите са на практика максимално удължени“, споделиха от АС-ДС.

Предимства на безжичните продукти за измерване на ABB:

 - Намалени разходи за инсталиране и по-кратко време за реализация: до 75% по-бързо, без нужда от изкопни работи и засипване;

 - Пълен дистанционен достъп до диагностиката на устройствата;

 - Лесно инсталиране: без кутии за свързване и кабелна инфраструктура;

 - Мащабируемо решение: лесно инсталиране на допълнителни измервателни уреди;

 - Енергиен източник за захранване на устройствата, позволяващ разгъването на потенциала на мрежовата инфраструктура за постигане на максимална надеждност на мрежата.

Безжичните технологии на ABB използват обща HMI платформа за лесен мрежови достъп, параметризиране на устройствата и отстраняване на грешки. Всички ABB WirelessHART устройства могат да бъдат конфигурирани с общи HART портативни терминали. „ABB предлага предварително конфигурирани безжични устройства за бързо, надеждно и разходно ефективно разгръщане на всяка мрежова инфраструктура“, добавиха в заключение от АС-ДС.

Повече информация за АС-ДС ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: АС-ДС, ABB Automation Products

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето