Сподели

БГ Роботи: Решенията на KUKA са двигател за постигането на такъв дигитален свят, какъвто харесваме!

20 юли 2023 г.

 

 

Независимо дали става въпрос за производства, изискващи квалифицирани специалисти, малки и средни предприятия или производство на батерии: компанията KUKA прави автоматизацията лесно достъпна за все повече и повече индустриални отрасли. „Под мотото „Keep on Moving“ (б. ред. „Продължавай да се движиш“), базираната в Аугсбург, Германия, компания за автоматизация демонстрира на изложението. в Мюнхен през юни как се развиват роботите и системните концепции, за да оставят трайна следа в трансформиращия се индустриален свят“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната инженерингова и търговска компания БГ Роботи (Витто ООД), която внася, продава, поддържа и сервизира промишлени роботи KUKA в България – нови и втора употреба.

 „Устойчивият бизнес е една от най-неотложните задачи на нашето време. Енергийно ефективните роботи и системи, работещи с икономичната технология на постоянен ток, са важен лост в решаването им. С най-новите роботи от нашата продуктова гама KR QUANTEC, клиентите на KUKA могат да спестят до 60% енергия в сравнение със серията ни от 2000 г., която се произвеждаше до 2010 г.“, коментира г-н Вилфрид Еберхард, главен маркетинг директор в KUKA. „В този контекст нашето портфолио отдавна излезе извън рамките на автомобилостроенето. Благодарение на нашите коботи и дигитални услуги роботиката вече е все по-интуитивна и лесна за използване в почти всяко индустриално приложение. За нас изложението automatica е перфектната витрина, зад която да представим най-новите ни продуктови решения и разработки”, допълва той.

Всеки посетител на щанда на KUKA по време на форума бе дигитално съпроводен през различни иновации на компанията – от конфигуратора на робота до онлайн поръчките, производствената линия за акумулаторни батерии, пълната серия LBR iisy коботи и трите изследователски екипа, които са финалисти за наградата за иновации на KUKA 2023. С тях KUKA отбеляза актуалните тенденции в изложението: цифровизацията и изкуствения интелект, устойчивото производство и бъдещето в сферата на труда. За първи път бе включено ноу-хау за системен инженеринг, което е изграждано в продължение на десетилетия. В специална презентация KUKA показа виртуално в кои нови области навлизат напълно автоматизираните мащабни системи.

Върху голям екран на своя щанд KUKA представи различни производствени системи

Екранът бе с формата на купол с външен диаметър от 10 метра и привлече вниманието на посетителите на изложението. В купола KUKA Dome големите производствени системи можеха да бъдат разгледани визуално за около 90 s. По този начин за първи път на този панаир KUKA представи целия си опит в системното инженерство. „С KUKA Dome компанията демонстрира на много малко пространство какво в момента е възможно в мащабния системен инженеринг. Посетителите пътуваха виртуално до Толедо, Охайо, за да посетят KUKA Toledo Production Operations (KTPO)  и да се запознаят с най-съвременното производство на батерии. Също така имаха възможност да разгледат дигитално изцяло новата система за автоматизирано модулно строителство на къщи в Англия. В тази нова област KUKA вече има поръчки или участва в проекти във Великобритания и арабския регион, както и в други проекти“, разказаха от БГ Роботи.

Бъдещето в сферата на труда: „Роботи за хората“ с LBR iisy и iiQKA.OS

Преди 12 месеца в Мюнхен бе представена за първи път комбинацията от KUKA Cobot LBR iisy и новата операционна система iiQKA.OS. Оттогава продуктовата гама значително се разрасна. На щанда на KUKA през тази година бяха изложени всички роботи с полезен товар от 3 до 15 kg, като за първи път бе представен мобилният кобот KMR iisy. В съответствие с мотото на кампанията „Роботи за хората“, посетителите имаха възможност сами да управляват и да програмират коботите. Други коботи LBR iisy демонстрираха реални случаи на употреба в различни индустриални отрасли, например в производството на електроника.

Малките и средни предприятия също са целева група за KUKA по отношение на коботите. „Те се нуждаят от лесно достъпна роботика, както и да натрупат опит с нея, за да се убедят в предимствата ѝ. Коботите са най-подходящи за това, тъй като могат лесно да бъдат програмирани и пуснати в експлоатация. Дали коботите ще работят сами или ще споделят работна станция с хора, зависи от това кой процес следва да бъде автоматизиран. Според експертите KUKA именно тези хибридни възможности за приложение стават все по-важни за коботите“, поясниха българските специалисти.

„Keep on Moving“: През 2023 г. KUKA празнува 125 години от създаването си

За богатата на традиции компания от Аугсбург цялата 2023 г. ще премине под нейната 125 годишнина. Само месец след търговския панаир, KUKA ще празнува в централата си в Аугсбург 125 години непрекъснат стремеж към оптимизация на производството и улесняване живота и работата на хората. „Историята на успеха за компанията започва през 1898 г., когато Йохан Йозеф Келер и Якоб Кнапих основават завод за ацетилен. Съкращението от първите букви на името на фирмата „Keller und Knappich Augsburg“ с течение на времето се превръща в марката KUKA. През всички тези години от компанията преосмислят своята дейност отново и отново, за да бъдат в крак с пазарните потребности, като и днес нейният стремеж е традициите да се съчетават с технологиите и иновациите“, допълниха още от БГ Роботи.

Повече информация за БГ Роботи, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: БГ Роботи, KUKA

Източник на снимковия материал: БГ Роботи, KUKA

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето