Сподели

БР Техника: Спестете време и преминете към линейни роботи с помощта на електронни инструменти от Bosch Rexroth

16 декември 2021 г.

 

 

Bosch Rexroth създаде нов еталон за работа при проектиране на многоосни системи. Декартовите роботи за типичните манипулиращи задачи вече могат да бъдат проектирани и конфигурирани с до 90% по-бързо. „Благодарение на новия изцяло дигитален и интуитивен процес за бързо оразмеряване, избор, конфигуриране и поръчване на системи, Bosch Rexroth поставя нови стандарти в областта на проектирането на многоосни системи. Само за няколко минути потребителите могат да създадат линейни роботи за широк спектър от товаро-разтоварни операции с тегло на товарите до 100 kg и необходимо работно пространство до 13 m3, като използват предварително дефинирани комбинации от оси“, съобщиха за Инженер.bg от утвърдената българска инженерингова и търговска компания Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център на Bosch Rexroth у нас.

 

Веригата от цифровизирани инструменти на Bosch Rexroth насочва потребителите стъпка по стъпка през процеса, генерира предварителен преглед на системата за последваща конфигурация и незабавно предоставя CAD данни и документация. След подаване на поръчката към електронния магазин, потребителите получават предварително асемблирана многоосна система с компоненти, които са подбрани с пълна съвместимост между себе си

Приложенията варират от палетизиране, вземане и поставяне, позициониране и сортиране до задачи по разделяне или сглобяване. „В сравнение със съчленените роботи, многоосните системи предлагат максимално висока степен на нееластичност, прецизност и динамика. Те се вписват лесно в производствената среда, намалявайки разходите и спестявайки работно пространство“, поясниха от БР Техника.

Лесно оразмеряване и избор на продукти

Използвайки пет предварително дефинирани комбинации от оси, налични в 36 размера, софтуерът LinSelect насочва потребителите през процеса на проектиране от самото начало стъпка по стъпка и по интуитивен начин. Благодарение на новите интегрирани референтни процеси, сложните последователности от движения могат лесно да бъдат описани само с няколко параметъра. След това LinSelect автоматично избира всички механични задвижващи системи според изискванията за експлоатационен живот и прецизност, включително контролерите и двигателите.

С натискането на един бутон LinSelect прехвърля всички продуктови данни и параметри към онлайн конфигуратора за окончателна настройка. Предварителният преглед в реално време показва избраната система във вида на реалистичен 3D модел. По този начин многоосната система с всички нейни специфични характеристики може да бъде разгледана от всички страни. След окончателния избор, например за разположение на двигателя, могат да се изтеглят CAD модела и нужната документация. След това потребителят е възможно да поръча многоосната система директно от електронния магазин.

Предварително асемблирани системи с компоненти само от Bosch Rexroth

За да се сведе до минимум времето за монтаж, Bosch Rexroth доставя избрания манипулиращ робот в предварително сглобен вид. При необходимост той може да бъде окомплектован с положени гъвкави кабелни канали за енергийната верига със съответното окабеляване. Всички компоненти в подсистемата, т.е. механиката, електродвигателят и контролерът, са в пълно съответствие едни с други. „Фактът, че параметрите на всяка ос се записват в паметта на енкодера на двигателя и могат да бъдат прочетени оттам, прави пускането в експлоатация още по-лесно. Различни присъединяеми части и интерфейси улесняват монтирането на модула върху носещата конструкция с помощта на фиксиращи приспособления“, заявиха от БР Техника.

Опция за интелигентен линеен робот

Разходите за въвеждане в експлоатация и програмиране в мястото на употреба, както и работата, необходима за свързване на робота към система за управление от по-високо ниво, могат да бъдат намалени с до 80%, ако потребителят избере опцията Smart Function Kit. В този случай многоосната система е възможно да бъде включвана към съществуващо производство чрез контролера ctrlX DRIVE, системата за управление ctrlX CORE и предварително инсталиран софтуер. „Асистираща програма води потребителя през процеса на въвеждане в експлоатация само чрез няколко стъпки. Цялата система е параметризирана и осите се свързват автоматично. Вместо трудоемко въвеждане на кодове, линейният робот може да бъде програмиран визуално с помощта на подготвени функционални модули“, допълниха още от БР Техника.

Повече информация за Бюро за Развитие Техника ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: БР Техника, Bosch Rexroth

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето