Сподели

Дигитална технологична маршрутизация на системите за линейно движение Linear Motion Technology с Bosch Rexroth

27 септември 2018 г.

На търговското изложение Automatica 2018 Bosch Rexroth представи многоосна система със собствена интелигентност като панаирен експонат, чрез който демонстрира цялата гама от дигитални решения на компанията за индустриални приложения. Тези цифрови решения са разработени специално в помощ на конструкторите и потребителите за по-голяма гъвкавост при бързо променящи се условия в производството. „Вместо предишните строго разделени стъпки при проектирането, конфигурацията, въвеждането в експлоатация, реалното използване и диагностиката на системите за линейно движение, експонатът на Bosch Rexroth показа предимствата на изцяло цифровото технологично маршрутизиране през целия жизнен цикъл на системите. Тук софтуерните инструменти и всички отделни информационни части съпътстват компонентите и системите за линейно движение през целия им експлоатационен срок“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth.

Кратките срокове непрекъснато притискат проектантите и всяко опростяване на работния процес е от огромна полза. Чрез координирани онлайн инструменти за избор, проектиране и конфигуриране на линейни оси и многоосни системи Bosch Rexroth непрекъснато усъвършенства този подход. Проектантите въвеждат само граничните условия, като например работен ход, тегло на детайла и време на цикъла. Инструментите генерират предложения, които потребителят проверява в своята CAD среда и след това прави своя избор само с едно натискане на мишката. „В бъдеще дигиталният двойник ще придружава компонентите и системите през целия им експлоатационен живот. Той се интегрира във всички виртуални среди и позволява зареждане на успешните симулации директно в системата за управление“, поясниха от БР Техника.

Цифровите информационни табели на системите за линейно движение на Bosch Rexroth осигуряват всички необходими данни за продукта при пускането му в експлоатация или по време на сервизното му обслужване, като дават възможност на техниците за незабавна фина настройка. Като цяло новите софтуерни инструменти на Bosch Rexroth следват оперативната философия на мобилните устройства, които потребителите познават много добре от личния си живот. По този начин чрез докосване, увеличаване или преместване с пръст потребителят може бързо да намери пътя към операторските интерфейси на софтуера на Linear Motion Technology.

Във фабриката на бъдещето сензорите ще определят непрекъснато всички експлоатационни данни и данните за околната среда на всички машинни модули. Тук Rexroth осигурява висока степен на свобода: интегрираните сензори в танкетите на линейните направляващи освен абсолютната стойност на позицията регистрират и допълнителни условия на работа, като температура или вибрации. Друга възможност са интелигентните серводвигатели, които също изпълняват сензорни функции. Потребителите могат също така да използват сензори от портфолиото на Bosch Rexroth, като ги монтират отвън на осите и ги свържат чрез отворени интерфейси. Информацията от сензора предоставя данни за мониторинга на състоянието, необходимите дейности по поддръжката и ремонта и дори генериране на автоматична поръчка на резервни части.

„Дигитализирането на технология за линейно движение на Bosch Rexroth отваря врати пред неизползвания потенциал за увеличаване на производителността и гъвкавост при ежедневните операции. Някои от софтуерните решения, представени от Bosch Rexroth, вече са на разположение, предстои да бъдат пуснати на пазара или дават представа за разработките, които ще бъдат реализирани през следващите години“, заявиха в заключение от БР Техника.

Повече информация за Бюро за Развитие Техника ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: БР Техника, Bosch Rexroth

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето