Сподели

FANUC разработи специални модели роботи M-10iD/12 Food grade и M-20iD/25 Food grade за манипулиране на храни

11 март 2023 г.

 

 

Японският гигант в роботиката FANUC разполага с широко портфолио от манипулиращи индустриални роботи, които покриват огромен диапазон от полезен товар – от само няколко килограма в най-малкия клас М-10 до 2300 kg в най-големия М-2000. Компанията непрекъснато разширява сериите от роботи манипулатори с нови модели, за да удовлетвори все по-широк кръг от приложения. „Новите роботи M-10iD/12 Food grade и M-20iD/25 Food grade на FANUC са предназначени за потребители в хранително-вкусовата промишленост (ХВП), които се нуждаят от роботи с голяма скорост и полезен товар. Те използват сертифицирана смазка за всичките си оси, която е одобрена за манипулиране на храни, фланци от неръждаема стомана за китката, предпазни капаци на електродвигателите, устойчиви на корозия крепежни елементи, бяло епоксидно покритие и защита срещу проникване на прах и течности“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от ФАНУК България, част от голямото семейство на световния лидер в автоматизацията FANUC.

 

 

M-10iD/12 Food grade

M-20iD/25 Food grade

 Брой оси

6

6

 Обхват, mm

1441

1831

 Полезен товар, kg

12

25

Специално изпълнение за хранително-вкусовата промишленост

„Благодарение на бялото епоксидно покритие, степента на защита на корпуса IP65 на стандартното изпълнение и сертифицираната за работа с хранителни продукти смазка NSF-H1, както и на използваните антикорозионни болтове, новите модели M-10iD/12 и M-20iD/25 Food grade са отлично решение за приложения в хранително-вкусовата промишленост”, категорични са българските специалисти на компанията.

Голяма куха китка

За да се предотврати рискът от закачване и износване на кабелите, всички кабели могат да бъдат изведени през кухата китка и кухата ръка на роботите с диаметър 57 mm.

Манипулиране на детайли с малко тегло

Намаленото време за цикъла води до по-висока производителност, благодарение на изключителна твърдост на ръката на роботите от серията М-10, както и на усъвършенстваната сервотехнология за повишена ефективност на ускорението.

 

Напълно интегрирано управление на кабелите

Серията роботи M-20iD разполага с напълно интегрирана система за управление на кабелите, удължавайки техния живот и предотвратявайки риска от кабелни повреди.

 

Контролер R-30iB Plus

Контролерът R-30iB Plus за роботи на FANUC осигурява по-гъвкав външен вид, подобрено взаимодействие на потребителите чрез новия интерфейс iHMI и предоставя упътвания за настройка при програмиране, а увеличената памет (DRAM 1GB, FROM 256 MB) спомага за постигане на по-голяма производителност.

 

Изключително широки възможности

Индустриалните роботи разполагат с още повече възможности с помощта на специално разработените аксесоари на FANUC и софтуерните опции като Spottool, Irvision или Dual Check Safety (DCS). „Потребителите могат да направят своя робот по-умен и по-способен да усъвършенства производителността си с помощта на уникалното управление Learning Vibration Control”, заявиха от ФАНУК България.

Постоянно високо качество на роботите

„FANUC е единствената компания в своя сектор, която разработва и произвежда сама всички основни компоненти на роботите си – както хардуерните елементи, така и софтуерните решения. Ползата за потребителите е превъзходна функционална надеждност и гарантирана максимална производителност”, допълниха от компанията.

Оптимизирани конструкции на клетките и времена на цикъла

За да се осигури оптимален дизайн на роботизираните клетки, ROBOGUIDE позволява на потребителите да моделират сами клетките и да изберат най-подходящия робот за своето приложение, както и неговите настройки. С помощта на собствен виртуален контролер времето на цикъла може да бъде изчислено и валидирано бързо и точно.

 

Габаритни размери, които са подходящи за много приложения

Благодарение на тънкия профил на ръката, китката и компактния отпечатък, сериите роботи M-10 са оптимално решение за тесни клетки, а вътрешното прокарване на кабелите оставя проблемите с тях в миналото.

Без извънпланови престои

„Интелигентният софтуер FANUC Zero Downtime осигурява оптимизирано планиране на техническата поддръжка на роботите“, поясниха още от ФАНУК България.

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: ФАНУК България, FANUC

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето