Сподели

ФАНУК България: Най-новият голям робот-манипулатор M-1000iA на FANUC повдига товари до 1000 kg сякаш са перце

04 февруари 2022 г.

 

 

Световният лидер в индустриалната автоматизация и роботизацията FANUC обяви пазарния дебют на нов голям робот-манипулатор M-1000iA с товароносимост на ръката 1000 kg и максимален обхват 3253 mm. „Важно е да се отбележи, че M-1000iA е най-големият робот на FANUC, чийто механизъм е с последователно, а не с паралелно свързване, както е типично за роботите с голяма товароносимост. Като резултат M-1000iA има по-широк обхват на движение както във вертикална, така и в хоризонтална посока, позволявайки на ръката да стои изправена и да се върти назад, което е невъзможно при паралелно свързаните роботи. Тази способност предоставя на потребителите по-голяма универсалност в широк спектър от работни приложения“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от ФАНУК България.

С помощта на M-1000iA потребителите могат да автоматизират производствените линии и да подобрят производителността в области като пробиване и манипулиране на автомобилни компоненти, строителни материали и акумулаторни батерии за електрически превозни средства. Характерна за робота е високата твърдост и производителност на крайния манипулиращ компонент, който е със степен на защита IP67.

M-1000iA използва най-новото управление R-30iB Plus на FANUC, в допълнение към обичайния пулт за обучение iPendant, както и интуитивния и лесен за използване Tablet TP. Освен това, както при всички роботи на FANUC, е възможно M-1000iA да се конфигурира със сензори за машинно зрение и с широка гама от интелигентни функции, които спомагат за подобряване гъвкавостта на неговото използване.

Друго предимство на M-1000iA е възможността му за преобръщане на 180°. Тази функция помага на потребителите да създават по-компактни и гъвкави производствени клетки, както и да се намали времето на цикъла за сметка на съкращаване на разстоянието на движение.

„FANUC показа за пръв път робота манипулатор M-1000iA по време на изложението EMO Milano 2021, а доставките започнаха през декември 2021 г. В рамките на международния специализиран форум бяха проведени демонстрации, включващи манипулиране на тежки акумулаторни батерии за електромобили в зоната за зелена мобилност. FANUC показа и още по-големия робот M-2000iA/2300 с товароносимост 2.3 t, който манипулира самите електромобили“, допълниха от ФАНУК България.

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: ФАНУК България, FANUC

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето