Сподели

Фесто: Индустрия 4.0 ще промени не само производството, но и живота на всеки човек на нашата планета

05 април 2018 г.

На 5-ти април 2018 г., в присъствието на десетки изпълнителни директори и собственици на промишлени предприятия у нас, Фесто ЕООД бе домакин на семинар, посветен на „Индустрия 4.0“. Събитието задълбочено разгледа както основите на Четвъртата индустриална революция и отражението ѝ върху съвременното производство, така и промените, които тя ще донесе за всеки човек върху земното кълбо. Специален гост на семинара бе и Президентът, г-н Росен Плевнелиев, който поздрави организаторите и гостите на проявата и сподели с аудиторията изключително интересна информация.

Тошев: „Големият въпрос е дали сме подготвени за Индустрия 4.0“

Събитието бе открито от г-н Никола Тошев, мениджър на отдел Дидактика във Фесто ЕООД. „Добре дошли във Фесто. Днес ще говорим за Индустрия 4.0, ще дискутираме бъдещето. Темата е интересна, важна и актуална и има различни аспекти – технически, икономически, дори социални. Наскоро четох, че до 2030 г. 800 милиона работни места ще бъдат поети от роботи и автоматизирани системи. Дори и само заради това, днес ще се опитаме да разкрием какво стои зад Индустрия 4.0“, заяви г-н Тошев. „Едно е сигурно, тази революция вече е факт. Големият въпрос е доколко сме подготвени за нея и имаме ли достатъчно надеждни партньори, с които заедно да вървим по този път“, допълни той.


Плевнелиев: „Индустрия 4.0 ще даде огромни шансове, но и ще отнеме такива“

Пътувайки много по целия свят, където и да съм, на каквито и дебати, конференции и срещи да присъствам, основната тема е новата индустриална революция. Независимо дали става въпрос за Виетнам, Китай, Индия, САЩ, Великобритания, Германия, Словения, дори Турция. Навсякъде, всички, не просто говорят, а вярват и се готвят за нея“, заяви г-н Плевнелиев. „Новата индустриална революция ще даде огромни шансове, но и ще отнеме такива. В свят, в който информацията се прехвърля със скоростта на светлината от едно място на друго, е жизненоважно всички в България да осъзнаваме, че сме на стратегически кръстопът и да дадем път на новите технологии. В следващите пет до десет години, начинът, по който работим, пътуваме и въобще живеем ще се промени драстично“, допълни той.

Коефициентът на интелигентност на машините през 2030 г. ще достигне 10 000

„Наскоро имах възможността да се срещна с г-н Масайоши Сан, собственикът на Софтбанк Корпорейшън, който влага 100 млрд. долара в развитието на изкуствения интелект. Той сподели, че до 2030 г. не само милиарди работни места ще бъдат променени, но и машините ще претърпят огромно развитие“, коментира г-н Плевнелиев. „Господин Масайоши Сан сподели, че възходът на машините може да бъде измерен с един критерии, а именно с коефициента на интелигентност. На средностатистическия човек той е 80, най-умните са с коефициент на интелигентност около 100, на Айнщайн той е 200. Кофециентът на интелигентност на машините през 2030 г. се очаква да бъде 10 000“, заяви той.

Очаквайте подробен репортаж за събитието след Великден в Инженер.bg и в ДигиталнаИндустрия.bg.

Повече информация за Фесто ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Повече информация за Фесто Производство ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето