Сподели

Фесто Производство облагородява пътя към автоматизацията на производството с роботи и експертен екип

29 юни 2021 г.

 

 

Редица международни компании внедряват в оборудването си за обдишване компоненти на Festo LifeTech. Значителен ръст компанията отчита и при поръчките на сензори, управляващи потока и налягането на кислород и технически газове.

Постигането на повсеместна автоматизация и роботизация на производството е цел с широка перспектива, чийто път успешно облагородяват компании като немския концерн Festo, който е специализиран в развоя и производството на цялостни решения за автоматизация и дигитализация в индустриятаУ нас международната компания управлява един от водещите си заводи, както и Технически инженерен център, който от мениджмънта на компанията планира да се превърне в основен партньор на Festo в развойната дейност.

 

Пневматичният робот – добрият приятел на човека

Освен с конструиране и редизайн на изделия, специалистите от създадения през 2019 г. Технически инженерен център се фокусират в развоя на задвижванията на бионичните продукти на Festo. Един от най-новите сред тях е робот, подкрепящ дейността на техническите лица на поточните линии“, коментираха за читателите на ДигиталнаИндустрия.bg от българското производствено дружество.

За производството на пневматичния робот BionicCobot, чието серийно производство предстои, сериозен принос има българският производствен екип на Festo, който е разработил частично неговия софтуер и електронни компоненти. Отправили поглед в перспектива, специалистите от Фесто Производство очертават сценарий, в който взаимодействието човек – робот се развива благоприятно и оказва позитивен ефект върху производството.

Разширяването на продуктовото портфолио на Фесто Производство е свързано и с увеличаване на екипа на компанията. Така например, в разгара на пандемията през пролетта на 2020 г., в завода на Фесто Производство, в който днес работят 1200 сътрудници, постъпват на работа 100 нови човека.

Последователната социално отговорна политика към екипа заслужи на компанията номинация в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд“ на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите през 2020 г. Повод за номинацията бе мащабният проект Leadershift@Shopfloor, част от Корпоративната стратегия 2025 на Festo, който обхваща инвестиции в развитието на уменията на ръководителите от първа линия в производствената компания. Церемонията се проведе под надслов „Дай добър пример“ – дело, което компанията потвърждава ежедневно с развитието на своя работодателски бранд и грижа за човешкия капитал.

Вижте как да се присъедините към екипа на Фесто Производство в микросайта на компанията в Борса.bg ТУК!

 

Гъвкавост спрямо актуалните нужди в сферата на медицинската техника

В съответствие с топ темата за 2020 г. е и посоката на развитие на Фесто Произодство. Коронавирусната пандемия постави извънредни изисквания пред производството на медицинска техника. „Редица международни компании внедряват в оборудването си за обдишване компоненти на Festo LifeTech, голяма част от които са реализирани във Фесто Производство. Значителен ръст отчетохме и при поръчките на сензори, управляващи потока и налягането на кислород и технически газове“, допълниха от компанията.

Наред с това управителят на Фесто производство – инж. Георги Атанасов, се доверява на италиански специалисти, които създават т.нар. „чиста стая“ за нуждите на производството, която се използва за производството на фини глави за прецизно дозиране на течности в медицин­ската техника.

Не на последно място екипът на Фесто Производство отчита и положителни финансови резултати, изразяващи се в 20-процентен ръст на приходите през изминалата година спрямо 2019.

Повече информация за Фесто Производство ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: pixabay.com, freepik.com

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето