Сподели

GreMa 3D: Мултиматериалният 3D принтер Lynxter S600D носи „вятъра на промяната“ в 3D технологиите

19 декември 2023 г.

 

 

GreMa 3D е водещо българско търговско и инженерингово дружество, опериращо в сферата на 3D технологиите. Компанията разполага с обширно продуктово портфолио, което включва иновативни решения за 3D принтиране, 3D сканиране и софтуерна обработка. Тя непрекъснато разширява партньорската си мрежа от доказани глобални производители, базиращи разработките си на новаторски технологии. Най-новото попълнение сред предлаганите от GreMa 3D марки е Lynxter – френски производител на 3D принтери. Кой е той и какво отличава принтерите му, ще Ви разкажем в следващите редове.

„В ерата на дигитализацията, когато smart технологиите и автоматизацията вземат превес в индустрията, Lynxter се фокусира върху „умните“ решения. Тясното сътрудничество с разработчици на продукти и инженери позволява на компанията да създава едни от най-добрите инструменти за осъществяването на проекти от ново поколение“, коментираха от GreMa 3D.

Под мотото „Интелигентен, отговорен 3D печат“, Lynxter създава 3D принтера S600D, който носи „вятъра на промяната“. Мултифункционалното устройство е разработено за иноватори, които се осмеляват да правят нововъведения и да развиват продуктите на утрешния ден. Той предоставя възможност за устойчиво адитивно производство с оптимизирано използване на природните ресурси чрез рециклиране на материалите. S600D може да принтира с широк спектър от материали чрез различни процеси – нишки (термопластмаси), течности (силикони) и пасти (керамика), с високо качество и бързина. С опцията за бързо производство при поискване значително се повишават производителността и ефективността на производствените процеси.

„Модулните решения на Lynxter за адитивно производство са многоматериални и многопроцесни. Те трансформират промишленото производство, здравеопазването и научните изследвания в областта на бързото прототипиране, поддръжката, протезирането, разработката на усъвършенствани ортопедични стелки и др. Освен мултифункционалния S600D, Lynxter предлага и 3D принтера S300X –  изключително ефективно предложение за отпечатване на медицински и промишлени силикони и полиуретани“, поясниха българските професионалисти.

Областите, в които 3D принтерите на Lynxter намират приложение, са:

  • Промишленост – ускоряване на производствения капацитет;
  • Научно-изследователска и развойна дейност – стимулира развитието на иновативни проекти;
  • Здравеопазване и медицински грижи – производство с редуцирани разходи на поръчкови детайли, безвредни за организма;
  • Мода и дизайн – нови хоризонти с безкрайни творчески възможности.

 

Предимствата на 3D принтерите Lynxter

S600D – „умно“ и универсално решение, с гарантирана безопасност и увеличена мощност

Моделът е мащабен индустриален 3D принтер с отворена система за материали, 6 глави за екструдиране и изключително гъвкав мултипроцесен център, който позволява реализацията на 3 различни процеса на принтиране. Смесвайки цветове, материали и процеси, това универсално решение има потенциала да разгърне пълния капацитет на креативността. S600D е бърз, прецизен и по-мощен от традиционните 3D принтери. Той успешно принтира технически материали, а модулната му конструкция е предпоставка за широката му приложна област. „Освен това S600D разполага с автоматична система за управление, дистанционна връзка, както и затворена и филтрирана среда за принтиране (HEPA 14 + активирана въглеродна филтрация), благодарение на която удовлетворява изцяло изискванията за здраве и безопасност на потребителя“, информираха още специалистите.

Lynxter S300X Silicone – здравина, прецизност и индустриална ефективност в компактни размери

S300X Silicone е компактен, надежден и здрав промишлен 3D принтер за силикон с интегрирана технология за поддържащ печат, който позволява неограничен дизайн на формите. „Принтерът разполага с независима технология за двойно екструдиране и отворена екосистема от материали. Също така притежава и касети с голям капацитет, които позволяват силиконово отпечатване на големи части или на няколко малки в пълна автономия, като намалява необходимостта от намеса. Неговата филтрирана, отопляема и безшумна камера гарантира безопасността и комфорта на потребителя“, допълниха още от GreMa 3D.

Освен с търговска и инженерингова дейност, GreMa 3D се ангажира активно и с дейности в сферата на образованието и разпространение на познанието за 3D технологиите. Екипът на компанията взе участие в създаването на нов високотехнологичен център за върховни постижения в Русенския университет „Ангел Кънчев“, чието официално откриване се състоя на 7 ноември 2023 г. Центърът обхваща пет високотехнологични лаборатории в следните направления:

- „Дигитализация и 3D сканиране“;

- „3D принтиране, прототипиране на обекти“;

- „3D проектиране и моделиране“;

- „Добавена и смесена реалност“;

- „Сериозни игри и симулации“.

 

Повече информация за Грейт Мастър ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: GreMa 3D (Грейт Мастър), Lynxter

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето