Сподели

Искар България с коментар за новия начин на свързване с инструментите на Iscar в съзвучие с Industry 4.0

10 юли 2018 г.

Иновациите, прагматизмът и стремежът към усъвършенстване на изделията винаги са били и ще бъдат основни движещи сили на успеха. „Тези основни ценности са залегнали дълбоко в политиката на утвърдения производител на металорежещи инструменти Iscar, част от международната компания IMC. Iscar вече предлага няколко дигитални решения в съответствие с изискванията на Industry 4.0, които улесняват достъпа до данни и изчисленията за машинната обработка“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от Искар България.

„Потребителите са в състояние да свалят указанията и данните за постигане на най-добра обработка от всяко място и по всяко време. Софтуерът Iscar Tool Advisor (ITA) автоматично изчислява кои са най-подходящите инструменти, като всичко, което трябва да се направи, е да се въведат няколко параметъра за машинната обработка“, допълниха от компанията у нас.

ITA е лесен за използване мрежови софтуер, който използва уникален математически алгоритъм и е в съответствие с концепцията Industry 4.0. Процесът на избор на правилния инструмент увеличава производителността и се основава на обективни технически данни, а не на интуитивен метод за търсене. „За Четвъртата индустриална революция той представлява оптимален съветник за избор на инструмент, базиран на параметрите на приложението и конкретната мощност на машината. Софтуерът работи заедно с електронния каталог на Iscar, откъдето се извеждат параметрите на инструмента и се използват за режим на продължителна машинна обработка“, поясниха от Искар България. В ITA, също така, са включени подприложения, като избор на мощност на машината, клас на обработка и форма на стружката.

ITA намалява броя на възможните начини на механична обработка, отчитайки условията, мощността на машината и скоростта на стружкоотнемането. Софтуерът се стреми да постигне максимална рентабилност за потребителя, като същевременно осигурява оптимален метод за избор на инструмент за дадено приложение. За да получат бързи резултати, потребителите трябва да въведат няколко задължителни полета (от 2 до 6). „За по-прецизни данни трябва да се попълнят допълнителните полета със специфични данни, като например диаметър и тип на инструмента, както и материал на детайла. На базата на тези данни софтуерът предлага трите най-препоръчителни резултата, като освен тях се извеждат и до 24 допълнителни препоръки“, заявиха от Искар България. Резултатите включват подробности за инструмента, режещите пластини, условията на механична обработка, мощността, скоростта на стружкоотнемането и времето за обработка. ITA поддържа както инчова, така и метрична платформа на 25 различни езика.

Освен ITA, компанията предлага и пълен електронен каталог Iscar Complete Machining Solutions, който представлява търсачка с възможност за многозадачен режим на работа. Той позволява бързо търсене на всички инструменти и твърдосплавни режещи пластини на Iscar, а в резултат извежда параметрични стойности заедно с техническите спецификации. Електронният каталог се актуализира непрекъснато и предоставя на потребителите най-новата техническа информация.

Електронният каталог на Iscar предлага 2D и 3D модели на инструмента, снимки и връзки към видеоклипове за съответния продукт. Той, също така, показва траекторията на режещия инструмент за верификация и предотвратяване на колизия в услуга на CAD/CAM потребителите. Софтуерът ITA е на разположение безплатно, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, с директна връзка със специалист по поддръжката на ITA.

„За да отговори на нарастващите изисквания на концепцията Industry 4.0, Iscar разработи освен ITA и допълнителни приложения, с които да подпомогне многобройните си потребители в ежедневните им рутинни процедури за механична обработка на метали“, поясниха от българското дружество. Iscar присъства в приложението Machining Cloud, благодарение на което бързо и лесно могат да се създават инструментални блокове. IQ Cloud е достъпен чрез Machining Cloud и е предназначен за настолни компютри и таблети. Iscar IQ Cloud позволява на програмистите да създават и изтеглят 3D модели за потребители на CAD/CAM системи. Секцията Tool Selector на приложението предоставя метод за избор на инструменти за рязане от дървовидна структура, използвайки йерархично или параметрично търсене.

Приложението Catalog Application на Iscar предлага стотици страници с техническа информация и ръководства за потребителя, които са включени в хартиения носител и са достъпни за изтегляне от App Store или Google Play. Страниците на електронния каталог имат същия интерфейс, използван в хартиеното издание, включително и допълнителен метод за търсене на онлайн или офлайн каталожна информация.

На уеб сайта на Iscar е добавена и Industry 4.0 функцията Industrealize. Тя предоставя обяснителни и илюстративни анимации, които описват процесите на механична металообработка по нагледен и описателен начин. Разделът Industrealize съдържа популярни металообработващи приложения за различни отрасли, като автомобилостроене, самолетостроене и космическа промишленост, леене под налягане, нефтена и газова промишленост, медицинска техника и много други отрасли, свързани с металообработката. Industrealize дава препоръки за най-добрите инструменти за всеки тип приложение.

Новата система за управление Matrix на Iscar е допълнителен инструмент от концепцията Industry 4.0, която контролира инвентара, рационализира покупките и намалява разходите. Достъпът до елемент, съхраняван в заключените клетки на Matrix, се контролира по електронен път от софтуера за управление, съгласно предварително определени права за достъп. „Модулните конфигурации на клетките и контейнера могат да се сменят, което дава на потребителя безкраен брой решения с конфигурации. Възможността за добавяне на контролни шкафове се реализира само с един клик върху определен кабел. Множество такива шкафове могат да бъдат разположени на различни места и да бъдат свързани в мрежа, за да работят с една обща база данни“, поясниха от Искар България.

Тази модулна система се предлага в различни размери и конфигурации, с възможност за разширяване, когато нуждите на потребителите се променят. Технологията Matrix включва:

 - Патентована система за заключване;

 - Сензорен екран;

 - Интелигентна електроника Plug & Play;

 - Ергономичен дизайн и;

 - Дистанционна диагностика.

Информация за фирма Искар България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Искар България, MachiningCloud 

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето