Сподели

Кимекс: Новият AX MIG Welder на Kemppi е задължително допълнение към всяка роботизирана система за заваряване

31 май 2023 г.

 

 

Роботизираното заваряване е по-бързо, по-последователно и осигурява извършването на заваръчни дейности с по-голям обем. За да можете Вие ​​и Вашите крайни клиенти да извлечете максимума от роботизираното заваряване обаче, технологичното оборудване трябва да „говори“ същия език като робота. „Точно тук е мястото, където се намесва Kemppi със своя дългогодишен опит и иновативни решения. Компанията предоставя прости, надеждни и интегрирани решения, които отговарят на всички предизвикателства на роботизираното заваряване – и всичко това в един общ пакет. Новият AX MIG Welder е мощен роботизиран заваръчен апарат с безпроблемна интеграция, лесен за използване интерфейс и с най-новата технология за заваряване“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната българска търговска и инженерингова фирма Кимекс, изключителен представител и единствен оторизиран сервиз за България на финландския производител на заваръчно оборудване Kemppi.

„Kemppi удовлетворява всички потребителски нужди за роботизирано заваряване – от първокласно оборудване до иновативен софтуер, както и експертна поддръжка от квалифицирани специалисти по целия свят. Не губете време за сложни процеси на интегриране, не правете компромис с качеството или нуждите на Вашите клиенти и не се задоволявайте с по-ниска производителност – решенията на Kemppi за роботизирано заваряване отговарят на всички изисквания“, категорични са от Кимекс. „AX MIG Welder е специално разработен за високоинтензивно автоматизирано заваряване в режим 24/7. С мощност 400 или 500 A и роботизирано телоподаващо устройство, той е проектиран да изпълнява сложни заваръчни задачи и постигане на високи производствени показатели.

Но скоростта сама по себе си е нищо без постигането на високо качество. AX MIG Welder се отличава с фина настройка на запалването на дъгата и прецизен сигнал за проследяване на шева, за да осигури възпроизводимост на последователни висококачествени заварки. За заваряване на специални материали могат да се използват процесите за заваряване Kemppi MAX или Wise, с цел да се увеличи скоростта, да се намали топлината и да се осигури нужното проникване.

„Благодарение на интуитивния потребителски интерфейс и на лесните за използване контролери, AX MIG Welder може да се използва от оператори с базови познания по заваряване. Контролерите на машината и данните за производителността в реално време са достъпни през браузър на лаптоп или мобилен телефон – потребителският интерфейс може също да бъде интегриран в съществуваща система за управление“, коментираха българските специалисти.

AX MIG Welder предлага лесна интеграция. Той увеличава максимално производителността на всеки заваръчен робот и работи безпроблемно с всички аспекти на автоматизирана заваръчна система.

„AX MIG Welder е модулна система. Модулността дава възможност за рентабилност в решенията за всяко приложение. Лесна употреба, производителност и качество са ключови думи за тази система“, обобщава продуктовият мениджър Артури Салмела .

Използването на AX MIG Welder е изключително лесно. Софтуерът Weld Assist прави намирането на правилните параметри на заваряване бързо и лесно при работа с материали, съдържащи желязо. Плюс това интуитивният и лесен за използване потребителски интерфейс, базиран на уеб браузър, позволява да контролирате машините дистанционно, спестявайки време за настройка и позволявайки управление и мониторинг на системата през целия жизнен цикъл на оборудването.

Заваръчните апарати AX MIG Welder са не само лесни за използване – тяхната интеграция също е опростена и преди всичко бърза, благодарение на набор от опции за свързване, които предлагат нови начини за постигане на максимална производителност на роботите за електродъгово заваряване.

„Като всички роботизирани решения за заваряване на Kemppi, и AX MIG Welder е напълно съвместим с марките роботи, която са най-разпространени в момента. Бързата и лесна настройка и интеграция плюс доживотната поддръжка от Kemppi прави стартирането на роботизирания процес на заваряване бърз и лесен още от първия ден, като предлага дълготрайно решение за бъдещето. Kemppi започна да доставя AX MIG Welder от май 2023 г.“, допълниха още от Кимекс.

Повече информация за Кимекс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Кимекс, Kemppi

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето