Сподели

Коботите и металообработващата промишленост – главни „герои“ в безплатна електронна книга на Солтех

14 декември 2021 г.

 

 

В качеството си на официален представител на световно утвърдения лидер в разработката на колаборативни роботи Universal Robots, фирма Солтех е подготвила специално за своите клиенти безплатна електронна книга, в която разказва за спецификите, предимствата и предизвикателствата на коботите в металообработващата промишленост. „Постоянният индустриален и технологичен напредък направиха металообработващата и металорежещата промишленост силно конкурентни. Новото предизвикателство е да бъде увеличена производителността, без това да се отрази на качеството. Сферата на автоматизацията с коботи предлага един от най-обещаващите пътища за посрещане на това предизвикателство“, заявиха от Солтех за Инженер.bg.

„Коботите на Universal Robots превъзхождат други на пазара в простите, интуитивни операции, които извършват. Роботизираните ръце се настройват лесно и бързо на място, когато е необходимо, за да отговорят на променящите се изисквания и нужди“, коментираха още от българското дружество. 

Колаботративните роботи, или т.нар. Коботи, предоставят изключително привлекателни възможности за автоматизация на обработката и рязането на метали с широк кръг от приложения и производства. Сред основните им предимства са: 

Кратко време за внедряване и програмиране 

За автоматизация с коботи в металообработването и машинното рязане е необходим средно половин ден, за да се инсталира и конфигурира една роботизирана ръка така, че да изпълнява нова задача.

Повишена производителност и нисък разход 

Колаботративните роботи понижават производствените разходи и повишават производителността, като осигуряват постоянен производствен процес. „Коботите лесно се препрограмират и пренасочват за различни задачи, без да се променя плана на производствените линии. Тази гъвкавост помага за бързото възстановяване на разходите, като коботите имат възвръщаемост в рамките на шест до дванадесет месеца“, поясниха от Солтех. 

Ефективност и оптимизация на работната сила 

„Колаборативните роботи освобождават работниците от монотонни и времеемки задачи, като им дават време за дейности с по-висока добавена стойност. Докато хората реализират задачи, подходящи за техните умения, коботите могат да извършват физически тежки и опасни дейности, като защитават работниците от рискове за здравето им поради лоша ергономия, стрес, монотонност или нараняване от тежки и остри обработваеми детайли“, допълниха българските специалисти.

Разгледайте пълното издание на електронната книга за коботите в металообработващата промишленост от Солтех и се запознайте с още от техните предимства и реални казуси и решения в машинната обработка и металообработването.

 

Повече информация за Солтех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК.

Източник на снимковия материал: Солтех

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето