Сподели

Mazak iSmart Factory: Интелигентна фабрика е тази, която е достатъчно интегрирана

13 април 2018 г.

Интелигентната фабрика на Yamazaki Mazak - Mazak iSmart Factory, както и технологичните решения, стоящи зад нейната реализация, са "сърцето" на философията на японския производител за четвъртата индустриална революция.

В разработването на решението iSmart Factor японският производител влага своето разбиране за новият път на развитие на интелигентните машини, технологии, софтуер и тяхната интеграция“, разказа за ДигиталнаИндустрия.bg инж. Ботьо Георгиев, управител на фирма Бимекс Лимитид, предлагаща металообработващи машини с марка Mazak на българския пазар.

За Yamazaki Mazak интелигентна фабрика е тази, която е достатъчно интегрирана, за да може да осигури висока производителност и ефективност при пълно натоварване на основните средства за производство - машините, тяхната периферия, интеграцията им със софтуера, така че да могат да се вземат най-добрите управленски решения“, заяви г-н Ботьо Георгиев. Като пример за вече работеща такава фабрика управителят на Бимекс посочи основния завод на Yamazaki Mazak в Япония, където за първи път е използвано това решение. Различните видове машини в завода, основно многофункционални стругово-фрезови машини, са интегрирани в обща мрежа, което дава възможност за цялостно управление на производствения процес. „Това води до съкращаване на времето за производство, инвентара, разходите, труда, както и облекчава управлението. Подпомага и решаването на проблема с липсата на квалифициран персонал“, допълниха от Бимекс.

Интелигентната фабрика Mazak iSmart Factory бе обект и на специална презентация, изнесена от г-н Георгиев по време на MachTech & InnoTech 2018.

Източник на снимковия материал: Инженер.bg, Yamazaki Mazak

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето