Сподели

Мехатроникс: Delta представи своите IIoT решения за гъвкаво и интелигентно производство

12 февруари 2018 г.

Delta Group, глобален лидер в областта на автоматизацията и енергийното управление, обяви пазарния дебют на своите най-нови интегрирани решения и системи за умно производство, обявиха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Мехатроникс, официален дистрибутор на Delta Electronics за България. „Новите разработки обхващат автоматизирани технологии и продукти, включително облачно-базирана IIoT платформа, пренос на данни, индустриален контрол, задвижващи механизми и системи, както и гъвкави производствени решения, които създават път към едно интелигентно производство“, поясниха от Мехатроникс.

„EtherCAT контролер за движение AH10EMC за умни машини също попада в списъка с иновативни изделия на компанията. Той улеснява работата на високо-ефективна система за синхронизирано управление движение по 32 оси, като същевременно контролира други устройства и предава данни от оборудването към платформата за управление през EtherNet/IP мрежа за дистанционен мониторинг“, добавиха още те.

„Delta се стреми да предостави на света нови умни производствени модели чрез своите неоспорими възможности в областта на индустриалната автоматизация“, заяви Анди Лиу, генерален мениджър на бизнес направлението по индустриална автоматизация на Delta. „Благодарение на нашия опит в бранша от повече от 2 десетилетия, компанията е помогнала на много клиенти да изградят високо автоматизирани машини и фабрики с пълната гама продукти за автоматизация, софтуер и решения, които предлагаме. Достигнали сме преломен момент на развитие, в който можем да повишим конкурентноспособността на нашите клиенти, прилагайки гъвкаво, умно и зелено производство и същевременно спомогнем за решаването на проблема с недостига на работна ръка“, допълни той.

Интелигентна система за мониторинг на Delta

Тя включва DIACloud платформа и устройства за предаване на данни (например рутери и Ethernet суитчове) от оборудването, с цел събиране и анализ на информацията, както и мониторинг в реално време на производствените съоръжения и на целия процес. Ако потребителите интегрират DIAView SCADA решение към системата, те могат да получат подробна информация и анализ за работата на машините и да постигнат мониторинг в реално време, както и пълен контрол над всички съоръжения, производствени линии и заводи. Освен това те разполагат и с отдалечен достъп до оборудването през мобилно приложение, както и e-mail или SMS известяване при некоректно функциониране на машините.

Серията индустриални 3G облачни рутери DX-2100, индустриалните Ethernet облачни рутери DX-2300 и промишлените 3G/WAN VPN рутери на Delta също са съвместими с интелигентната мониторингова система за бързо, сигурно и надеждно предаване на данните, подобрявайки ефективността на комуникацията между машините и платформата за управление.

Роботизирана работна станция

Роботизираната работна станция на компанията интегрира гамата шарнирни роботи DRV90L, серията управляващи устройства за роботи DCV и серията системи за машинно зрение DMV 2000.

„DMV2000 е оборудвана с 4 оптични системи за различни надзорни задачи, като проверка на външен вид и цвят. Тя може бързо да идентифицира размера, цвета и позицията на всеки един детайл и да даде възможност на управляващото устройство да подаде команда на робота, който от своя страна да извърши точно и прецизно зададените операции“, обясниха от Мехатроникс. Роботизирана работна станция на Delta е изключително подходяща за гъвкаво и взаимозаменяемо производство на различни продукти.

Повече информация за Мехатроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, както и реализации на компанията, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Мехатроникс, Delta Electronics

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето