Сподели

Мехатроникс: Delta разработи електрическа серво преса за умно производство на зарядни станции за електромобили

08 септември 2023 г.

 

 

Климатичните промени, носещи глобална заплаха за нашия свят, налагат все по-голямо търсене на решения за тяхното предотвратяване и за изграждането на по-добро и устойчиво бъдеще за всички. В тази връзка, с цел намаляване въглеродните емисии, автомобилната индустрия прави огромен скок с развитието и разработката на електрически превозни средства (EV). С експоненциалното разрастване на пазара на електромобили, нараства и търсенето на основната инфраструктура за тях, а именно зарядните станции.

„В миналото процесът по производство на подобен тип зарядни устройства разчиташе до голяма степен на ръчен труд с приспособления за херметизиране или пневматични и хидравлични машини за пресоване. Но тези традиционни методи и оборудване водят както до ограничен производствен капацитет и нестабилно качество, така и до непроследими производствени данни. За да се справи с тези предизвикателства, компанията Delta разработи своя собствена електрическа серво преса за производител на зарядни станции за електрически автомобили в северен Тайван. Тя е предназначена за кримпване на кабели, пресоване на метални части и сглобяване на зарядни устройства“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаното инженерингово и търговско дружество Мехатроникс, официален дистрибутор за България на глобалния производител на иновативни, енергийно ефективни решения за автоматизация и енергийно управление Delta Electronics.


От настройката на натиска до зареждането на материали върху платформата, целият производствен процес изисква един единствен оператор, което повишава производителността и ефективността и минимизира оперативните разходи. „Когато процесът по пресоване завърши, системата за организация и управление на умно производство DIAMES на Delta автоматично събира данните и помага на потребителя да наблюдава и анализира производствения статус в реално време с цел постигане оптимална ефективност на операциите и високо качество на продукта“, поясниха още от българската компания.

Електрическата серво преса на Delta се отличава с изключително здрава конструкция, лесен монтаж и не изисква допълнителни устройства за монтаж или регулиране. Тя разполага с цифров динамометричен сензор за намаляване на шумовите смущения, за оптимизация на управлението и контрол на хода и силата на натиск, което значително подобрява прецизността и скоростта на обработка.

„Електрическата серво преса на Delta спомага за постигането на още за по-ниски разходи за консумативи, безопасност при работа, енергоспестявания, както и за разрешаването на редица традиционни проблеми, сред които шумовото замърсяване, високата консумация на енергия и изтичането на масло. В допълнение, електрическата серво преса интегрира ключови устройства, разработка на Delta, като човеко-машинен интерфейс (HMI), програмируем логически контролер (PLC), серво задвижвания и двигатели за безпроблемна интеграция, стабилна работа и удобна поддръжка. Решението използва платформи за системен контрол и мониторинг на данните в реално време, предоставяйки на производителите интелигентно оборудване за повишаване на конкурентоспособността“, категорични са специалистите от Мехатроникс.

Приложението на електрическата серво преса на Delta е свързано със следните предимства:

  • Запазва производствена история с цел проследимост

Електрическата серво преса записва производствените данни чрез система MES, предоставяйки възможност за дистанционно управление и мониторинг на позицията, силата, времето и състоянието на оборудването.

  • Лесно превключване само с едно щракване между режими за бърза пренастройка

Вградено меню с различни режими и функции гарантира прецизна конфигурация. Много бързо се осъществява превключването на режима на производство с голямо разнообразие в малки обеми с цел оптимизиране времето за пускане в експлоатация и пренастройка.

  • Стабилен производствен процес и висока производителност

Системата следи състоянието на процеса в реално време, отчитайки силата и позицията на натиск и ги визуализира чрез HMI. Решението дава възможност за регулиране на параметрите и скоростта на пресоване и за предотвратяване на внезапен удар и аномалии.

„Електрическата серво преса на Delta освен че спомага за постигане на много по-висока производителност, скорост и качество на пресовъчните операции в производството на зарядни станции за електрически превозни средства, се явява и изключителен помощник за широк спектър от индустрии, включително в производството на вентилатори, двигатели, мрежови уреди и сглобяването на електроника. Със своята мисия „Да предостави иновативни, чисти и енергийно ефективни решения за по-добро утре“, Delta се ангажира да предприеме действия за постигане на нисковъглеродно бъдеще“, допълниха още от Мехатроникс.

Повече информация за Мехатроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Мехатроникс, Delta Electronics, Canva

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето