Сподели

Мехатроникс: Система с машинно зрение на Delta осигурява гъвкавост и по-висока производителност на процесите

22 август 2022 г.

 

 

Българският производител на секретни заключващи системи, дръжки за врати и прозорци и мебелен и строителен обков Метал АД започва да планира въвеждането в производството на нова автоматизирана система за монтаж на брави за врати през 2019 г. Роботизираните системи, които компанията вече използва за други операции, се оказват твърде големи за предвиденото работно пространство, така че новото решение е необходимо да бъде възможно най-компактно и прецизно. Бравите за врати са изградени от прецизно изработени части с размери и компоненти, изцяло съответстващи на DIN стандартите. Поради тази причина качеството и прецизността са от решаващо значение за Метал АД. Наред с това, компанията държи и на високото ниво на гъвкавост и възможността за преоборудване, така че да може да използва отново същата система при производството и на други видове брави в бъдеще.

„След задълбочен анализ на различни производители и продукти, българското дружество се спира на роботизирана система от Delta. Глобалният лидер в областта на автоматизираните и енергийно ефективни решения е единственият производител, който успява да предложи цялостно решение, включващо програмируеми логически контролери (PLC), човеко-машинен интерфейс (HMI), серво системи и роботизирани ръце с машинно зрение“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от водещата инженерингова и търговска фирма Мехатроникс, официален дистрибутор на Delta у нас.

За изпълнението на този проект Delta има за задача да разработи персонализирана работна станция за сглобяване на компонентите на механичните брави за врати. „Основната част на системата се състои от ротационна маса, върху която са монтирани седем шестосни шарнирни робота DRV90L7. Роботите имат възможност да извършват изключително прецизни и бързи движения и разполагат с куха китка, която позволява лесното им комбиниране с подходящия инструмент за всяка производствена стъпка. Човеко-машинният интерфейс на Delta DOP-115MX HMI осигурява пълна визуализация на всички процеси и позволява на потребителя да избира различни технологични варианти за отделните брави с помощта на сензорен екран. Той също така осигурява допълнителна информация за системата, включително сигнали и аларми“, обясниха специалистите от Мехатроникс. „Контролер от серията AS300 (AS324MT-A) следи поточната линия, управлява сервозадвижването ASDA B2 и комуникира със сервозадвижването на въртящата се платформа. Две системи за обработка на изображения DMV2000 Machine Vision, оборудвани с камери, са инсталиран с цел да локализират компонентите на конвейера и да изпращат точни сигнали към робота, благодарение на което той може да вземе и да сглоби елементите. Промелнивотоковата сервосистема, снабдена със задвижвания ASDA-A2 и ASDA-B2, както и двигатели ECMA, гарантира, че роботизираните ръце са позиционирани точно и могат да поддържат висока производителност“, добавиха още те.

След внимателната подготовка и конфигурацията на системата, извършени от екипа на Delta, всички продукти за индустзриална автоматизация на компанията са успешно интегрирани в производствения процес. Специалистите, ангажирани с проекта, са изключително доволни от постигнатия напредък. Наред с отличното качество на компактната роботизирана система, от Метал АД остават изключително впечатлени от практичните съвети и професионално клиентско обслужване, което получават от Delta.

„С много различни производствени обекти и екипи в цяла Европа, глобалният производител е в състояние да предостави на всички свои клиенти необходимата поддръжка, ако те имат нужда от нея. Проектът стартира, когато специалисти на компанията пристигнаха на място, за да подпомогнат изграждането на системата за сглобяване съвместно с екип на Мехатроникс. След проведени различни тестове на оборудването, първоначалните резултати показаха подобрена производителност и висока ефективност“, коментираха от българската фирма.

„С широкото си портфолио от продукти за индустриална автоматизация, компанията Delta успява да предложи на клиентите си пълен набор от надеждни решения от един единствен източник, изцяло съобразени с техните специфични изисквания и без значение от сектора, в който оперират“, допълниха още от Мехатроникс.

Повече информация за Мехатроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Мехатроникс, Delta Electronics, Метал АД

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето