Сподели

MG Pro: С atvise® SCADA в своя завод на бъдещето Magna Steyr излиза на крачка пред конкуренцията

16 юли 2020 г.

 

 

Когато пред високотехнологичния автомобилен производител Magna Steyr възникнала нуждата от модерно, интуитивно, автоматизирано и високоефективно решение за планиране, организация и управление на производствените процеси, той избрал да се довери на първата в света изцяло базирана на чиста уеб технология SCADA система atvise® и да си спечели сериозни конкурентни предимства, които тя носи със себе си. „Решението бе интегрирано в цех за нанасяне на покрития в завода на Magna Steyr в Грац, Австрия, и даде възможност за проследяване на целия производствен цикъл – от разработката на скелета на автомобила до финалното му асемблиране“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Ем Джи Про, официален дистрибутор и системен интегратор на решенията atvise® за българския пазар.

Magna Steyr Fahrzeugtechnik, част от глобалната корпорация Magna, е световен лидер в производството на превозни средства и компоненти за тях. Със своя над 100-годишен опит, вече 29 различни модела и повече от 3.7 млн. автомобила са слезли от производствените линии на компанията. Magna произвежда превозни средства за редица водещи автомобилни брандове, като BMW, Daimler, Jaguar Land Rover и Toyota.

„Благодарение на atvise® SCADA, която стана част от умния завод на Magna Steyr, производственият капацитет на предприятието в Грац достига 800 купета на ден, изпълнявани в 3 работни смени. Гъвкавото и мащабируемо решение оптимално покрива изискванията на компанията да посреща както по-малки, така и по-големи  производствени обеми и да отговаря с ефективно изпълнение на поръчките, бързина и най-високо качество“, обясниха от Ем Джи Про.

Ключови данни за проекта:

 • Интегрирана платформа atvise® SCADA – системно решение за управление, планиране и поддръжка на целия производствен процес;
 • Повече от 2 милиона информационни точки в една система, на един единствен сървър;
 • Минимални хардуерни изисквания за внедряването на atvise® SCADA;
 • Над 100 програмируеми логически контролера (PLC) в една система;
 • Интегрирани PLC контролери с доказани възможности и функционалност – Siemens S5, S7 Classic и S7 TIA Portal;
 • Възможност за едновременен достъп до сървъра на повече от 50 уеб браузъра (клиенти);
 • Независима поддръжка на системата, ръководена от Magna Maintenance;
 • Поддръжка на функцията Hot Standby, т.е. възможност за резервираност, реализирана с помощта на два хардуерно разделени сървъра;
 • Опростен, интуитивен и лесен за работа потребителски интерфейс;
 • Обобщаване на информацията във вид на диаграми;
 • Подробен архив на всички регистрирани аварии за седмици и месеци назад.

 

Повече информация за Ем Джи Про ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Ем Джи Про, Magna

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето