Сподели

С лазерни технологии на Trumpf производител на системи за ХВП посреща предизвикателствата на утрешния ден

13 юни 2023 г.

 

 

Sinop е чешка компания, специализирана в разработката и производството на охладители и охладителни системи за хранително-вкусовата промишленост. За да просперира на европейския пазар, още от основаването си през 1995 г. дружеството инвестира в съвременна техника и технологии. Клиентите на Sinop имат изключително високи очаквания по отношение на качеството и надеждността на подобен вид агрегати за храни и напитки. Затова в производственото хале на компанията са инсталирани една след друга иновативни и съвременни металообработващи машини. „Място сред тях намират и две лазерни машини на Trumpf, които играят незаменима роля при заваръчните операции в производствените процес на Sinop“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от Трумпф България, дъщерно дружество на високотехнологичния лидер в машиностроенето и лазерните технологии Trumpf.

Лазерната обработка – важен етап от производството на висококачествени продукти

Поради нарастващия интерес към решенията на Sinop, все повече местни производители се обръщат към компанията със запитвания за изпълнение на различни проекти. „За да удовлетвори сериозните изисквания на своите партньори, чешкото дружество трябва да инвестира в нови лазерни машини. Постигането на висококачествени заваръчни шевове и гладки ръбове не би било възможно с метод, различен от лазерната обработка“, категорични са от Трумпф.

За лазерната обработка на металните листове Sinop се доверява на високоскоростната лазерна машина TruLaser 5030 fiber на Trumpf. Компанията насочва поглед не само към лазерното рязане, но и към заваряването с лазер, което впоследствие налага закупуването на клетката за лазерно заваряване TruLaser Robot 5020.

„Свързаността в мрежа дава възможност лазерът със зелена светлина TruDisk да обслужва както TruLaser 5030 fiber, така и TruLaser Robot 5020. Благодарение на TruDisk могат да се изработват линейни заваръчни шевове с най-високо качество, ефективност и повторяемост. Това води до интегрирането на втора машина TruLaser Robot 5020 в машинния парк на чешкия производител“, обясниха от българското дружество.

Управление на производството в реално време

За да не рискува собствения си успех поради големите производствени обхвати, екипът на Sinop се насочва към производствения софтуер TruTops Fab, вече познат като Oseon. „Той позволява цялостно управление на процеса на обработка на метални листове, в съчетание с предимствата на логистичната система. С негова помощ става възможен мониторингът на производството в реално време и по-доброто съгласуване на производствените процеси, чрез предоставянето на цялата необходима информация на точното място в точния момент“, поясниха от Трумпф.

Благодарение на професионализма и дълбоката ангажираност на Trumpf и интегрираните в производството лазерни системи, чешкото дружество Sinop успява да оптимизира значително своите процесите при разработката на охладителни агрегати и системи за хранително-вкусовата индустрия.

„Независимо дали става въпрос за машините или за тези, които ги управляват, компанията вече е добре позиционирана и готова да посрещне новите предизвикателства на утрешния ден“, допълниха още от Трумпф България.

Повече информация за Трумпф България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Трумпф България, Trumpf

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето