Сподели

SpaceCAD: Solid Edge 2024 е с вграден AI, подобрения и нови функционалности, които го превръщат в софтуер на бъдещето

17 октомври 2023 г.

 

 

Обновената версия на специализирания софтуер Solid Edge, част от цялостната дигитална платформа Siemens Xcelerator, е интелигентно решение с функционалности от ново поколение. „Solid Edge 2024 е фокусиран върху интуитивното потребителско изживяване и оптимизираното разработване на впечатляващи стоки за масовия пазар“, съобщиха специалистите от доказаното българско инженерингово и търговско дружество в областта на софтуерните и 3D решенията – SpaceCAD. Изкуствен интелект (AI), свързаност, гъвкавост, оптимизирана скорост, безпроблемна интеграция на данни от други CAD софтуери и достъп до портфолиото на Siemens Xcelerator са само част от подобренията на Solid Edge 2024, затвърждаващи безспорните пазарни предимства за ползвателите на новата софтуерна версия. Подробности за функционалностите ще Ви предоставим в следващите редове заедно с официалния партньор на Siemens Digital Industry у нас – SpaceCAD.

Функционалности от ново поколение за интелигентен продуктов дизайн

До 9 пъти по-бърза обработка на данни за незабавно визуализиране, мащабиране и завъртане дори на най-големите асемблирани модели

Производителността на Solid Edge 2024 е повишена, като потребителите могат да се възползват от впечатляващата визуализация и завладяващото цифрово изживяване. „Новите стилове изгледи вдъхват „живот“ на моделите, като ги презентират в реалистична среда, която автоматично се актуализира“, добавиха професионалистите.

Споделена и съвместна работа от всяко устройство

„Абонаментите за Solid Edge SaaS включват възможности за съвместна работа в облак с Teamcenter Share. Споделеното пространство е свързано с продукти в портфолиото на Siemens Xcelerator, осигурявайки достъп до множество оптимизирани облачно базирани функционалности. А рационализираната интеграция, подобрената производителност и увеличеното място за съхранение и поддръжка значително подобряват свързаността и комуникацията между професионалистите – „рецепта“ за успешно реализиране на мащабни колаборативни проекти“, информираха от SpaceCAD.

Усъвършенствано проектиране, благодарение на вграден интелигентен помощник

Софтуерът разполага с вграден изкуствен интелект (AI) за постигане на по-добри и по-бързи резултати. Например, когато става въпрос за подмяна на части в сглобка, AI предвижда и предлага валидни алтернативи. Потребителският интерфейс също се управлява от изкуствен интелект. Той се обучава спрямо поведенческите механизми на моделиране, така че да предложи на ползвателя точни команди за конкретния контекст. Възможностите за генеративен дизайн добавят машинна интелигентност към концептуалния дизайн, като автоматично изчисляват геометричните размери от дефинирани ограничения.

Доставка на продуктови конфигурации в реално време

„Новият Solid Edge Design Configurator Connect предоставя допълнителна функционалност, която позволява незабавното доставяне на онлайн продуктови конфигурации, отговарящи на конкретните клиентски изисквания незабавно с онлайн конфигурации на продукта. Освен това новото разширение подобрява продуктовия дизайн чрез наличието на предварително конфигурирани модели, с които се осъществява бързо и лесно поставяне на интелигентни набори от данни“, поясниха специалистите.

Персонализирани шаблони за автоматично и мигновено оразмеряване

Обновената версия разполага с нови възможности за дефиниране на базата на модел (MBD) за по-добро предаване на изискванията за производствените процеси на дизайна надолу по веригата. Автоматизираната помощ предоставя последователно оразмеряване на модела и анотации към него. Инструментите за публикуване са надградени чрез възможност за създаване на персонализирани шаблони за интелигентно предаване на информация за дизайна.

Solid Edge CAM Pro за по-бързо и точно програмиране

За постигане на максимално точни модели, софтуерът използва AI за прогнозиране, който подпомага редакционния процес въз основа на стила на оператора за CNC програмиране. Библиотеката с инструменти в облака се основава на мениджър за инструменти, който позволява предварително редактиране и дефиниране на инструментите преди тяхната употреба. Новият 3D Adaptive Roughing автоматично реализира по-бързо и ефективно отстраняване на материала при груби механични обработки.

Гъвкави възможности за лицензиране на допълващи приложения и продукти

„Политиката за лицензиране на Siemens се базира на стойността, която предоставят цифровите им решения. Именно заради това създателите предоставят рентабилни пакети от лицензни софтуерни токени, които могат да се използват за достъп до допълващи Solid Edge приложения. Токените дават достъп до софтуерни продукти като Generative Design Pro, Point Cloud Visualization, Electrical Routing, PCB Collaboration, Advanced PMI, Simulation, and Solid Edge XpresRoute“, поясниха българските специалисти.

Симулация от ново поколение – повишени скорост, надеждност и ефективност

Подобренията в Solid Edge Simulation и Simcenter FLOEFD за Solid Edge предоставят сериозни симулационни характеристики. Това се дължи на оптимизираните функции за свързване за работа в мрежа, структурни анализи и оперативна съвместимост. „Новият IGBT компактен модел улеснява включването на електронни компоненти в симулационните изследвания, докато генераторът на декартова мрежа и подобреният качествен контрол на мрежата позволяват по-бързо свързване в мрежа и симулационни работни процеси, което води от два до три пъти по-висока скорост при симулация“, коментираха от екипа на SpaceCAD.

Лесно и бързо използвайте проектни данни, създадени в други CAD системи

Без значение от произхода на цифровите данни за дизайна, Solid Edge 2024 улеснява работата с тях. В допълнение към способността му да използва проектни данни, създадени в други CAD приложения, новите подобрения на CAD Direct, Data Translation и Migration предоставят разширен списък от поддържани формати, благодарение на което работата с данни на трети страни не се различава от тази със собствени.

Връзка с продуктите от Siemens Xcelerator

„Оперативната съвместимост между Solid Edge и NX, Teamcenter и Teamcenter Share е подобрена, както и интеграцията с Teamcenter, която осигурява пълна проследимост на информацията за характеристиките към Solid Edge Inspector. Предлага се също така интерфейс между Solid Edge Inspector, Siemens Opcenter и Teamcenter Quality и се поддържа импортирането на 3D данни от JT файлове в Solid Edge 3D Publishing. Teamcenter Product Configurator вече е напълно вграден в средата на Solid Edge“, обясниха българските експерти в областта на софтуерните технологии.

Добавена стойност

„Автоматизираните и интелигентните дигитални решения, вградени в новата версия Solid Edge 2024, култивират креативността и сътрудничеството. Иновативните симулационни технологии, управлението на данни и облачно базираното сътрудничество, с които Solid Edge разполага, драстично съкращават времето за пускане на пазара. Мащабируемите решения осигуряват по-голяма гъвкавост на производството и значително редуциране на разходите“, допълниха още от SpaceCAD.

За допълнителни подробности относно предимствата, в контекста на конкретната дейност, както и за минималните системни изисквани за инсталация на обновената версия, бихте могли да се обърнете към експертите на SpaceCAD.

Повече информация за СпейсКад ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: SpaceCAD (СпейсКад), Siemens Digital Industry, canva.com

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето