Сподели

Трокут Тест Груп: Sonaphone е нов клас ултразвуков детектор за течове с приложение в среда на Industry 4.0

13 август 2019 г.

В ерата на Industry 4.0 оптимизацията на процесите, повишаването на експлоатационната безопасност и подобряването на енергийната ефективност са изключително важни. „Новият дигитален ултразвуков детектор Sonaphone на Sonotec представлява устройство, с което могат да бъдат решавани задачите по поддръжката в условията на Четвъртата индустриална революция“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от Трокут Тест Груп, която доставя уредите на утвърдения немски производител в България.

Успешното внедряване на Maintenance 4.0 (б.ред. поддръжка в условия на Industry 4.0) изисква използването на устройства с технология, която отговаря на изискванията за мобилност и работа в мрежа. Информацията за състоянието на машините и системите трябва да бъде достъпна незабавно за постигане на оптимизирани процеси, намаляване на разходите за енергия и откриване на проблеми на ранен етап.

„Това са причините, които доведоха до разработката на Sonaphone от Sonotec. Дигиталното ултразвуково устройство за тестване и откриване на течове съчетава иновативни сензори и софтуер, специално предназначени за осъществяване на профилактично обслужване на съвременното производствено оборудване. Широколентовите сензори за звук, разпространяващ се във въздуха или в конструкцията, са в състояние да регистрират ултразвукови честоти от 20 до 100 kHz и проправят пътя към нови сфери на приложение“, коментираха от Трокут Тест Груп.

 

С помощта на Sonaphone потребителите могат да открият и класифицират течове в системи за сгъстен въздух, газ и вакуум, да анализират състоянието на машините и системите, да откриват частични разряди и да проверяват функцията на кондензни гърнета и вентили. „Мобилното ръчно устройство се управлява със сензорен дисплей и е оптималният спътник през цялата процедура на тестване. Освен стойностите от изпитването и спектрограмите, възможно е също така да се съхраняват снимки, гласови бележки и коментари, отнасящи се до точките на измерване“, допълниха от утвърдената българска фирма. Само с няколко клика получавате протокол от направения тест и имате възможност да управлявате приноса си към енергийната ефективност и оптимизацията на процесите.

 


Ако желаете да получавате информация от Трокут Тест Груп за нови продукти, специални условия за закупуване и участие в събития, моля изпратете своето име, имейл и компания на: info.engineer.bg@gmail.com.


С новия Sonaphone можете:

 - Да откривате и класифицирате течове в системи за сгъстен въздух, газ и вакуум и да намалите енергийните разходи;

 - Да следите състоянието на машините и да определяте оптималното време за поддръжка;

 - Да идентифицирате пропуски в уплътненията на прозорци, врати, превозни средства, компоненти и контейнери и да гарантирате спазването на определени изисквания за качество;

 - Да регистрирате частични електрически разряди и повреди в изолацията, за да повишите експлоатационната безопасност;

 - Да оцените техническото състояние на кондензните гърнета за предотвратяване загубата на енергия от парата и повредите в парната система;

 - Да анализирате данните от теста на компютър със софтуера Sonaphone DataViewer.

Повече информация за Трокут Тест Груп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Трокут Тест Груп, Sonotec

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето