Сподели

В Центъра си за консултации и обучение в Краков Kawasaki Robotics споделя своя опит и технически познания

18 март 2022 г.

Kawasaki Robotics, един от пионерите и настоящ лидер в областта на индустриалната роботизация, все повече засилва бизнес присъствието си в Централна и Източна Европа. „Kawasaki Robotics притежава богат опит в областта на роботизираното заваряване, палетизиране, обслужване на машини, манипулиране, сглобяване, дозиране и др. Всички описани приложения имат голям потенциал за използване на роботи в производството в съответствие с изискванията на Индустрия 4.0“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната българска търговска и инженерингова компания Бимекс Лимитид, партньор на Kawasaki Robotics за българския пазар.

Център за консултации и обучение на Kawasaki Robotics в Полша

Компанията създаде Център за професионална консултация и обучение в Краков, Полша, за да сподели бизнес опита и техническите си познания с потребителите в областта на индустриалната роботизация. В него се извършва „експериментална проверка на концепцията" преди да бъде направена инвестицията в роботизирано решение. Такива тестове позволяват да се определи възможността за изпълнение на сложни и оригинални проекти. Опитните инженери на Kawasaki Robotics предоставят на място квалифицирана професионална помощ и съвети.

В Центъра за професионална консултация и обучение на Kawasaki Robotics могат да се видят демонстрационни стендове, които помагат да се спечели доверието на клиента и той да вземе решение да инвестира в роботизирано решение. Шоурумът може да бъде посетен виртуално или да бъде уговорено посещение на място, както и да бъде разгледан с помощта на специалистите, работещи в него.

Високопроизводителна роботизирана техника за обслужване на машини с ЦПУ

Центърът разполага с демонстрационни стендове на роботизирана система за работа с машини с ЦПУ, интегрирана със система за машинно зрение. Роботизираната клетка с робот Kawasaki RS020N е оборудвана с 3D система за машинно зрение Photoneo.

„Приложението за подбор на детайли от контейнер позволява на робота да избира определени детайли от смесени количества в контейнер. Предимството на системата Photoneo се състои в това, че тя подава информация на контролера за позицията на точката, в която се намира необходимият детайл. Също така системата генерира цялата траектория – от началната точка до изходната позиция с избрания детайл“, поясниха от Бимекс Лимитид. „При определяне на траекторията се проверява възможността за сблъсък между инструмента и робота и околната среда. Ако бъде открит потенциален риск, това решение се отхвърля от групата от възможни траектории“, допълниха българските специалисти.

Демонстрация на приложението бихте могли да се видите във видеото:

Центърът за професионална консултация и обучение в Краков може да бъде посетен на място или онлайн, за да обсъдите възможностите за сътрудничество. Не пропускайте да се запознаете с него и виртуално!

Повече информация за Бимекс Лимитид ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Бимекс Лимитид, Kawasaki Robotics, Central and Eastern Europe HUB

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето