Сподели

Видео: Bosch Rexroth с пълен спектър от решения за автоматизация на свързаното производство

03 март 2018 г.

На изложението SPS IPC Drives за електрозадвижвания и индустриална автоматизация, което се проведе в Нюрнберг в края на миналата година, Bosch Rexrtoth показа най-новите попълнения в продуктовата линия Connected Automation, включително шест програми за цялостни решения. „На изложението бе представен пълният спектър от решения за автоматизация и електрозадвижване - от навлизането в индустриалния IoT (Интернет на Нещата) до промишлени компютри за специфични изисквания и интелигентни решения за задвижване“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth.

Сред новостите е софтуерът IoT Gateway V2, който позволява присъединяване към IoT на нови и съществуващи машини. Промишлените PC платформи PR, VR и DR от своя страна осигуряват оптимална мощност на хардуера за все по-сложните задачи на управлението. „В областта на електрозадвижванията компанията предлага нови възможности, включващи еднокабелни серводвигатели, сертифицирани по ATEX и с функция за безопасност „Safety on board”. Системата за ЦПУ MTX пък предлага предимства при металообработката и формоването. Новата версия на друга система – MLC, поддържа нови функции за безопасност на роботи, PLC контролери и машини, както и вакуумно съвместимата гъвкава транспортна система FTS“, разказаха от БР Техника.

В програмите PLC (Програмируема логика) и IoT (Интернет на Нещата) Bosch Rexroth показа как новите и съществуващите машини могат да станат по-ефективни, целенасочено прозрачни и свързани. Софтуерът IoT Gateway V2 предлага много нови възможности за свързване, включително безжичната връзка на сензорите XDK и CISS на Bosch или на регистратора на данни чрез OPC DA и други системи за управление от трети производители, като CX на Beckhoff и ControlLogix на Allen Bradley/Rockwell. „Като допълнение към високопроизводителния контролер XM на Rexroth, индустриалните персонални компютри също се предлагат като хардуерни опции – това е новото поколение компютри PR с операционна система Linux и с WiFi, USB и HDMI интерфейси. Порталът на устройствата, който е съвместна разработка на Rexroth и Bosch Connected Industry, осигурява централизирано и надеждно управление на разпределени инфраструктури, както и настройка, конфигуриране и дистанционна поддръжка“, поясниха от доказаната българска инженерингова компания.

Индустриалните персонални компютри PR, VR и DR отговарят на повишените изисквания към хардуера за решаване на по-комплексни задачи, включително и i4.0. „Разнообразието от промишлени компютри за тежки експлоатационни условия и панелни компютри и дисплеи, които са пригодни за ниски и средни диапазони на мощността, създават нови стандарти по отношение на софтуерната функционалност, свързаността и гъвкавостта, благодарение на новите си процесори. Ниските инвестиционни разходи и безпроблемният дизайн допълнително увеличават икономическата ефективност. Освен това, Bosch Rexroth гарантира използването на хардуера най-малко до 2027 г.“, категорични са от БР Техника.

Bosch Rexroth допълни своето портфолио и със задвижвания средна мощност със самоохлаждащи се линейни двигатели с желязно ядро ML3. Синхронният серводвигател MS2N с висок въртящ момент и интегриран енкодер SafeMotion със степен на защита SIL3 PLe е предназначен за отговорни приложения. Серията MS2E, която е сертифицирана за съответствие с ATEX група II, категория 3G/3D, е подходяща за експлоатация в експлозивна и запрашена среда.

Новата версия 14 на MTX за ЦПУ системите осигурява функции за металообработка, формоване или 3D печат. С до 60 независими канала, 250 едновременно контролирани оси и пълна OPC UA функционалност сървър/клиент, тя е еталон по отношение на най-кратките PLC и CNC цикли и I4.0 комуникации.

Новата версия 14 на системата Motion Control MLC пък контролира при необходимост до 1000 синхронизирани задвижвания в рамките на микросекунди и с точност до нанометър. Тя разполага с обширна библиотека за машини и процеси, както и пълна свързаност за IoT, Multi-Ethernet, I/O, Vision и решения на трети производители. „Другите нововъведения включват високопроизводителния контролер YM и вакуумно съвместимата гъвкава транспортна система FTS, която е отлично решение за монтажни и манипулационни приложения, производство на батерии и полупроводници“, заявиха в заключение от БР Техника.

Повече информация за Бюро за Развитие Техника ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: БР Техника, Bosch Rexroth

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето