Сподели

Д-р Йошихару Инаба от FANUC: „Подготвени сме за бъдещето с цифрово ДНК“

28 юни 2019 г.

In Macedonian

Д-р Йошихару Инаба е главен изпълнителен директор на японската компания FANUC, световен лидер в областта на роботизацията и автоматизацията. „Наскоро д-р Инаба даде интервю за немското списание „ММ MaschinenMarkt“. Появата му пред пресата е изключително рядка, затова бихме искали да ви запознаем с неговия управленски поглед върху стратегията на FANUC за затвърждаване и разширяване на позициите ѝ в условията на глобални компютърни мрежи, както и какво е значението на европейските пазари за компанията“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от ФАНУК България.

Днес всички говорят за промените, през които компаниите преминават, за да се дигитализират. По думите на д-р Инаба това не е новост за FANUC. Като компания, която е експерт в CNC технологиите, FANUC стартира процесите по дигитализацията на машини и системи още преди десетилетия. Днешната дигитализация и изграждането на мрежи променят производството из основи. Според д-р Инаба този процес изисква време, тъй като индустрията все още не е напълно готова.

Въпреки че в ежедневието цифровите технологии отдавна са намерили своето място, според изпълнителния директор на FANUC, реалността в промишлеността е много по-сложна, тъй като изискванията, които трябва да намерят своето подходящо решение, са напълно различни. Д-р Инаба дава за пример концепцията Industry 4.0, която има за цел да свърже всички машини в мрежа и по този начин цялото производство да се контролира от една система и от една физическа точка. Според него предстоят още много стъпки в посока на дигитализацията, преди да сме напълно готови. Като достигнем такова ниво обаче, последващата промяна в промишленото производство ще се случи много бързо.

За да разберете повече за световните тенденции в областта на промишлената автоматизация и роботизация, както и за фабриките на бъдещето, прочетете цялото интервю с д-р Инаба в сайта на ФАНУК България ТУК.

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: ФАНУК БългарияFANUC

 

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето