Сподели

atvise® scada в помощ и улеснение на обществения живот в градовете на бъдещето

18 август 2020 г.

 

 

Първата SCADA система, разработена изцяло на базата на чиста уеб технология – atvise®, е дело на световноутвърдената австрийска компания Bachmann Visutec. „Системата намира широко приложение в най-различни сектори на икономиката, като производство, инженеринг, транспорт, енергетика, ВиК, администрация и др., а благодарение на съвместните усилия с австрийския системен интегратор Indect Electronics & Distribution вече и различни паркинги по света са оборудвани именно с atvise® scada, в помощ и улеснение на обществения живот в градовете на бъдещето“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Ем Джи Про, официален дистрибутор за България на дружеството.

Indect разработва, произвежда и обслужва навигиращи и паркинг системи и решения от най-ново поколение. Доверявайки се на atvise® scada, компанията успешно изпълнява мащабни проекти, сред които голям търговски център в Дубай, Летище Далас и пет огромни автомобилни паркинга в Лас Вегас.

„Най-голямото предизвикателство, пред което се изправя Indect при този вид проекти, е непрекъсната работа на системата – 24/7. Сензорите регистрират данни денонощно, не само след промяна на състоянието, а това позволява незабавно да се визуализират всички неизправности. Таблата в паркинга обикновено се актуализират в рамките на 2-3 секунди“, обясниха от Ем Джи Про.

Летище Далас с интегрирана atvise® scada система и близо 30 000 сензора

Летище Далас – проект, който е снабден с 11 900 сензора и приблизително 1 000 табла. Очаква се на последният етап от реализацията му, когато всички терминали и паркозони са оборудвани с необходимите компоненти, броят на сензорите да достигне 30 000. „Пътниците вече могат само с един поглед да се информират кои паркоместа са заети и кои свободни, благодарение на интегрираната atvise® scada и инсталираните сензори“, заявиха от българската фирма.

atvise® scada спомага посетителите да се ориентират бързо и лесно в автопаркинга на Мол Дубай

Проектиран от водещата група Emaar Malls Group, търговският център Мол Дубай с площ от над 1.1 млн. кв.м. в луксозния комплекс Downtown Burj Dubai, е в непосредствена близост до Бурдж Халифа (известна и като Бурдж Дубай) – най-високата сграда в света.

„За да помогнат на гостите да достигнат до желаната дестинация, минавайки през 13 500 паркоместа, Indect инсталира навигираща паркинг система, базирана на atvise®. На дисплеи, снабдени с човеко-машинен интерфейс с около 1 400 динамични елемента, операторът може бързо, лесно и удобно да види статуса и заетостта на всяко едно паркомясто. Общо в проекта са заложени повече от 1.5 млн. процесни променливи“, коментираха от Ем Джи Про.

Повече информация за Ем Джи Про ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: MG Pro, Bachmann Visutec, pixabay.com

Сподели

Още от Град на бъдещето