Сподели

Безжично, умно, модерно и безопасно решение за вашия дом? Да! С решенията на SmartHomeBulgaria.bg

05 февруари 2019 г.

Кой не иска по-удобен и комфортен дом, за поддържането на който са необходими по-малко усилия? За щастие на всички нас, съвременните технологии ни предоставят тази възможност. И ако все още се чудите що е то Интернет на нещата (IoT), понятие, което усърдно навлезе в ежедневната ни реч, ако „умен дом“ за вас все още е метафора, то в днешния материал ще изясним как дигиталната свързаност може да направи по-лесен живота у дома. За целта разговаряхме със специалистите от SmartHomeBulgaria.bg – официален представител у нас на холдинга ELKO EP, специализиран в интелигентните устройства за домашна и индустриална автоматизация. От тях научихме как едно семейство може да оптимизира домашните системи.

„Нека се поставим на мястото на едно семейство, което иска да модернизира дома си, да го направи по-удобен, като същевременно намали разходите си. Именно това предлагат решенията на SmartHomeBulgaria.bg – комфорт и безопасност. Нашата цел е, след като клиент ни довери дома си, ние да му гарантираме, че всичко в него ще работи безупречно, ще е функционално и енергоспестяващо“, посочиха от българското дружество.

Но нека се върнем на нашите герои, които искат иновативен дом, който да им създава усещане за уют, какъвто биха осигурили например петима домашни иконома, но без да е необходимо да ги виждат или да им плащат заплати.

Оптимална температура навсякъде у дома

„За да постигнете желания микроклимат, можете да монтирате безжични термоглави RFATV-1 на радиаторите. А с помощта на безжичен терморегулатор RFTC-10/G, можете да управлявате отоплението си чрез седмичен график или според моментните желания“, разясниха от SmartHomeBulgaria.bg.

Нека бъде светлина!

Изберете универсалния димер RFDEL-71B, за да достигнете домашната атмосфера, за която мечтаете. А желаният интензитет на осветяване се постига само с натискане или задържане на бутон от безжичния стенен ключ RFWB.

Можете да управлявате и щорите. За целта на тях се монтират предварително моторчета, които се задействат с помощта на RFJA-12B.

По-малки сметки за топла вода и ток?

С инсталиране на RFSA-61B ще можете да управлявате бойлера и да изготвите график за включването му на нощна тарифа. Така ще оптимизирате своите разходи не само за топла вода, но и за електричество.

Кой звъни?

Чудите се дали е доставчикът на пица или досадните съседи? С поставянето на интерком комуникатор с вградена камера, вие ще знаете във всеки един момент кой е пред входната врата. Така че отворете, само ако гостите са наистина канени. А има и опция за комуникация директно чрез мобилния ви телефон.

Контрол над дома, дори и когато сте на вакация

С поставянето на Smart кутията eLAN-RF-003, която се свързва към домашната WiFi мрежа, вие ще имате възможността да контролирате всичко в дома си чрез мобилното приложение iHC-MAIRF, дори когато сте в командировка или пък на плажа.

Сигурност и безопасност

„Димен датчик RFSD-100 в кухнята, който сигнализира на мобилното приложение и същевременно с това изключва автоматично всички уреди с помощта на реле за превключване ROSA-66M; датчик за следене на ниво RFSF-1B в мокрото помещение, където има опасност от наводнение; датчици за врати и прозорци RFWD-100; сензори за движение RFMD-100 и камери за наблюдение – всичко това осигурява вашата безопасност“, посочиха от SmartHomeBulgaria.bg.

„Всички продукти и системи, изброени дотук, в комбинация с дизайнерските рамки LOGUS90 за ключове, контакти и контролери, ще придаде на вашия дом естетична визия и най-важното – сигурност навсякъде и по всяко време“, обобщиха в заключение от фирмата.

В снимковата галерия ви предлагаме специална селекция от вече успешно изпълнените проекти на ELKO EP по целия свят.

Повече информация за решенията на SmartHomeBulgaria.bg, бранд на ELKO EP, можете да намерите ТУК.

Източник на снимковия материал: SmartHomeBulgaria.bg

Сподели

Още от Град на бъдещето