Сподели

ДМ Арматурен: Водомери с дистанционно отчитане Kamstrup изпращат ВиК мрежата на шведски град в бъдещето

16 август 2021 г.

Още един европейски град ще премине към интелигентна система за отчитане на водопотреблението си, доверявайки се на доказаните решения на Kamstrup. „Ютилити дружеството Karlshamn Energi AB, което обслужва шведския град Карлсхамн, е избрало Kamstrup като доставчик на интелигентните измервателни уреди flowIQ2200. Освен водомери с дистанционно отчитане, ще бъде внедрен и цялостният инструментариум на Kamstrup за ефективно водоснабдяване и намаляване на загубите на вода“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма ДМ Арматурен, официален представител на производителя за българския пазар.

Интелигентни водомери ще бъдат инсталирани на територията на Карлсхамн, за да бъдат автоматизирани показанията за потребление и да се открият евентуални течове в разпределителната мрежа, като се използва пълната функционалност на измервателния уред flowIQ2200. Цялата система на Kamstrup за „умно“ отчитане включва и платформата за дистанционно четене READy, както и инструмента за анализ Leak Detector, които дават възможност да се оптимизира разпределителната мрежа и да се редуцират загубите на вода.

„Това решение е напълно ориентирано към бъдещето, а акцентът се поставя върху откриването на течове. Чрез аналитичния модул Leak Detector течовете се локализират както в сградните отклонения, така и в разпределителната мрежа. Това позволява на ВиК операторите да посветят времето и усилията си на реалното им отстраняване, вместо да ги търсят „на сляпо“, коментираха от доказаната българска търговска компания ДМ Арматурен.

Системата за отчитане на Kamstrup, също така, дава възможност на Karlshamn Energi да събира данни и от своите топломери в същата инфраструктура, което още повече повишава нейната ефикасност и ефективността на дружеството.

„Дигитализацията на процесите по събиране на данни чрез водомери с дистанционно отчитане и специализирания софтуер водят както до икономия на разходи, така и на ресурси под формата на намалени загуби на вода. Получаването на данни от топломерите в същата инфраструктура е още едно предимство. Наличието на максимално много коректна информация в реално време осигурява на оператора точна представа за състоянието на разпределителната мрежа и крие сериозни възможности за оптимизация на бизнеса и по-добро обслужване на крайните клиенти“, обобщиха още от българското дружество.

Повече информация за ДМ Арматурен ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: karlshamn.se, Kamstrup, ДМ Арматурен

Сподели

Още от Град на бъдещето