Сподели

GreMa 3D на Булдентал 2024: Технологиите за 3D принтиране са част от бъдещето на медицината и денталния сектор

06 юни 2024 г.

 

 

Булмедика/Булдентал/Дерма & Естетика е мащабно B2B изложение, което ежегодно събира в Интер Експо Център (ИЕЦ) – София водещи професионалисти в областите медицина, дентална медицина, дерматология и естетична медицина. Тазгодишното издание на международния форум се проведе от 29 до 31 май, като за това време 180 участници от 12 държави накараха ИЕЦ да „оживее“ в атмосфера на иновации и интерактивни презентации. Сред включилите се в изложението компании бе и GreMa 3D, утвърдена търговска и инженерингова фирма в сферата на 3D технологиите, която през последните години се наложи като устойчива част от бъдещето на здравния сектор. Повече за предимствата на технологиите за 3D принтирне, които компанията показа по време на специализираното изложение, ще Ви разкажем в следващите редове. 

„По време на Булмедика/Булдентал/Дерма & Естетика професионалистите „се докоснаха“ до най-новите технологии, продукти и научни разработки, представени от доказани специалисти. За специалистите от сферата на медицината, денталната медицина, дерматологията и естетичната медицина, изложението създава възможности за развитие професионално усъвършенстванеФорумът привлече вниманието на хиляди посетители от България и чужбина, които се възползваха и от богатата съпътстваща програма, част от която бяха над 90 лектори“, коментираха организаторите от ИЕЦ.

 

Представители на екипа на GreMa 3D посрещаха гостите си в зала 2 на щанд А11, на който представиха металния 3D принтер 2CREATE, 3D технологии за медицината и ползите от прилагането им в работния процес. Експертите бяха на разположение за персонални съвети, съобразени с конкретни казуси на професионалистите, целящи повишаване на ефективността и ефикасността на дейността им.

Кои бяха акцентите на щанда на GreMa 3D по време на Булдентал 2024?

Съвременните технологии допринасят за повишаване на прецизността и ефективността, както и за оптимизиране на дейностите в денталната и медицинската практика. Все по-широко застъпени са 3D технологиите, чието непрестанно развитие дава сериозен тласък за подобряване на здравните грижи. GreMa 3D, като официален дистрибутор за България на водещите производители Lynxter и 2oneLab, показа 3D принтери от най-ново поколение, разработени от инженерите на утвърдените брандове. 

„3D принтерите 2oneLab са специализирани за нуждите на стоматологичните и научните среди и предоставят съвременна технология за прототипиране и устойчиво производство“, заяви инж. Андрей Дуницов, управител на GreMa 3D.

„Металният 3D принтер 2Create на 2oneLab осигурява точност и ефективност от най-високо ниво. Той е проектиран за дентални приложения и изследователски цели, разкривайки неподозирани възможности за производство. Принтерът позволява прецизно създаване на персонализирани зъбни протези и усъвършенствани изследователски модели. 2Create Plus, от друга страна, е разработен за мащабно дентално производство с безкомпромисно качество. Площта за принтиране е 150×150 mm, а лазерът е с мощност 400 W. Той е усъвършенстван за стриктно стоматологично производство, а капацитетът му позволява увеличаване на производителността“, поясни той.

Силиконов 3D принтер Lynxter S300X Silicone – компактни размери и ненадмината здравина

3D принтерът Lynxter S300X Silicone представлява високоефективна машина за отпечатване на медицински и промишлени силикони компоненти. Той разполага с независима технология за двойно екструдиране и отворена система за работа с материали (б.ред. съвместимост, без значение от марката на консумативите). Областите му на приложение са:

  • Научно-изследователска и развойна дейност – стимулира развитието на иновативни проекти;
  • Здравеопазване и медицински грижи – производство с редуцирани разходи на продукти, безвредни за организма.

„Съвременният силиконов 3D печат допринася за подобряване и опростяване на медицинския работен процес, намалявайки броя на ръчните интервенции, свързани с производството на ортези и протези. Той се използва и за изработване на ортопедични и ортопластични изделия по поръчка. Силиконовият 3D принтер S300X може да отпечатва силикони RTV2, сертифицирани за контакт с кожата“, допълниха още специалистите от GreMa 3D.

S300X съчетава здравина, прецизност и индустриална ефективност в компактен размер, който може да се впише във всяко работно пространство. Касетите му са с голям капацитет, което позволява силиконово отпечатване на големи части или на няколко по-малки в пълна автономия. Неговата филтрирана, отопляема и безшумна камера гарантира безопасността и комфорта на потребителя. Подвижният двоен HEPA филтър H14 за филтриране с активен въглен и заключващ се достъп до машината, гарантират безопасността и сигурността на потребителите.

Повече информация за Грейт Мастър ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: GreMa 3D (Грейт Мастър), ИЕЦ – София

Сподели

Още от Град на бъдещето