Сподели

Хиър Юръп Б.В. – Клон България КЧТ: „Нашето виждане за бъдещето е да осигурим Автономен свят за всеки“

20 април 2018 г.

С модерна визия за бъдещето се включи тази година в специализираните изложби на Via Expo – ЕЕ и ВЕ (енергийна ефективност и възобновяема енергия), Save the Planet (управление на отпадъци) и Smart Cities (интелигентни градове), Хиър Юръп Б.В. – Клон България КЧТ, част от водещата международна група HERE Technologies. „HERE Technologies е лидер в областта на картовите бази данни и локализационни услуги. През последните 2 години компанията пое по нов път на развитие, разработвайки концепцията „Автономен свят“, базирана на философията на умните градове, IoT и автономните автомобили“, разказа пред екипа на Инженер.bg г-н Александър Тодоров, ръководител регионално звено България и Македония.

HERE DSC_0004

Концепцията „Автономен свят“ има идеята всички движещи се предмети да бъдат свързани чрез облак и да обменят информация на основата на локацията, обхващайки почти всички стопански области. „Целта на тазгодишното ни участие във форума е да популяризираме точно тези тенденции на развитие на компанията и решенията и услугите, които предлагаме в тази връзка“, коментира още г-н Тодоров.

90% от всички данни в света са генерирани през последните 2 години. Какво ще стане, ако всеки можеше да се възползва от този огромен ресурс? Всяка година по цялото земно кълбо се случват над 60 млн. пътни произшествия. Ако знаехме, че всичко това може да бъда избегнато... „Благодарение на новата дигитална ера, която нарекохме „Автономен свят“, ние от HERE искаме да дадем възможност на всеки един да извлече полза от нея. Именно този дигитален образ на света ни казва какво, къде и кога се случва точно в този момент, за да направи живота ни по-безопасен и по-умен“, заяви той.

Картите на HERE се използват в 200 държави в света, като те са на борда на всеки 4 от 5 автомобила. Ние улавяме света в три измерения, подготвяйки се за автономно бъдеще. От автономно шофиране до интернет на нещата, ние изграждаме бъдещето на локализационните технологии чрез стратегически партньорства с индустриални лидери, като Intel, NVIDIA, Mobileye и Tencent“, допълни още г-н Тодоров.

Повече информация за Хиър Юръп Б.В. – Клон България КЧТ, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

HERE_logo.svg

Източник на снимковия материал: Инженер.bg, HERE Technologies

Сподели

Още от Град на бъдещето