Сподели

Hörmann „отваря“ вратата към света на Smart Home с иновативните си задвижвания с интерфейсни възможности

09 август 2021 г.

 

 

Непрекъснатото усъвършенстване на произвежданите продукти и цялостни решения е един от най-преките пътища към затвърждаване на пазарния успех на технологичните лидери. Това доказва с дейността си и световно утвърденият немски производител на врати и автоматизирани решения за сградни системи Hörmann. След поредните подобрения четвъртото поколение задвижвания за гаражни врати на Hörmann са не само по-ефективни, но и по-интелигентни. Вграденият интерфейс HCP Bus позволява интегриране на новите задвижвания в Smart Home системи, а новото приложение BlueSecur е отлична алтернатива за управление на гаражни и външни врати. Интригуващи подробности за технологиите и управлението на вратите представиха за читателите на ДигиталнаИндустрия.bg от екипа на Хьорман България.

Hörmann пуска на пазара нова серия задвижвания за гаражни врати. Четвъртото поколение задвижвания SupraMatic и ProMatic на производителя е по-мощно от предишните и позволява управление от смартфон или Smart Home системите.

Както новият модел ProMatic 4, така и премиум задвижванията SupraMatic E4 и P4 предлагат повече функционалности и удобно интелигентно обслужване. „Значително по-високата скорост на отваряне на вратата в сравнение с предишното поколение осигурява и по-бързото прибиране на автомобила. Това е ключово, особено на улиците, по които трафикът е засилен, тъй като се пести време от изчакване в края на платното. Спокойствие при прибиране в тъмната част на денонощието осигурява вграденото енергоспестяващо LED осветление. Равномерно и до 20% по-силно осветяване на гаража осигуряват съответно 20 (E4) светодиода при задвижванията SupraMatic и 10 светодиода при ProMatic“, поясниха от българската компания.

Интерфейс HCP Bus за външни Smart Home системи

С новия интерфейс HCP Bus, който е стандартно вграден във всички модели от четвъртото поколение, Hörmann „отваря“ вратата към света на Smart Home. Задвижването за гаражни врати се свързва към системите за автоматизация на дома, например Homematic и Delta Dore, посредством HCP Bus, а също и с помощта на радиомодул, и съответно системен кабел.

Като част от автоматизацията на дома, задвижването може да се управлява лесно чрез потребителския интерфейс на Smart Home системата, а също така и да се свързва с други смарт устройства. Интелигентната система е възможно да се програмира така, че при затваряне на гаражната врата в тъмната част от денонощието да се включва същевременно външното осветление и осветлението в антрето или вратата да се отваря автоматично при приближаване към дома. Ако Smart Home системата позволява дистанционен достъп през Internet, то гаражната врата може да бъде отваряна и от разстояние – например за оставяне на куриерска пратка или за проверка статуса на разпознатите устройства“, обясниха още от Хьорман България.

Трите нови задвижвания SupraMatic P4, SupraMatic E4 и ProMatic 4 (от ляво надясно) са оборудвани с ново енергоспестяващо LED осветление, което осветява гаража при влизане и излизане.

Смартфонът – незаменим помощник за управление на гаражната врата, а и не само

Днес смартфонът е незаменим наш спътник. Защо тогава да не можем да задаваме чрез него и команди на гаражната врата? С новото приложение BlueSecur тя се управлява не само с дистанционно управление, кодирани манипулатори или скенери за пръстови отпечатъци, но също и през Bluetooth. Съответният приемник вече е вграден в новите задвижвания SupraMatic, а като допълнително оборудване за ProMatic 4 компанията Hörmann предлага новия Bluetooth приемник HET-BLE.

Посредством приложението BlueSecur имате възможност не само да управлявате всички гаражни и портални врати Hörmann, но също и да включвате и изключвате осветлението на задвижването, както и да отваряте външни врати с автоматични брави. Апликацията се сваля безплатно от Google Play и App Store“, поясниха от българския екип на Hörmann.

Ако разполагате с администраторски ключ, ще можете да препратите чрез SMS, email или Facebook Messenger 15 еднократни и ограничени във времето ключа на трети лица. Така например ще осигурите на градинаря ви еднократно достъп до дома Ви дори когато там няма никого“, допълниха от компанията.

Трите нови задвижвания SupraMatic P4, SupraMatic E4 и ProMatic 4 (от ляво надясно) са оборудвани с ново енергоспестяващо LED осветление, което осветява гаража при влизане и излизане.

Автоматичното проветряване като превенция срещу влагата

При монтиране на съвременна топлоизолирана гаражна врата трябва да се отбележи и ключовата роля на редовното проветряване против появата на мухъл и корозия. Чрез функцията „Позиция за проветряване“ немският производител е внедрил във всички задвижвания и допълнителна позиция на вратата. Управлявана от опционалните климатични сензори, тя позволява автоматичното проветряване на гаража при много високи нива на влажност вътре.

Задачата да регулира този процес изпълнява комбинацията от вътрешен климатичен сензор HKSI и външен климатичен сензор HKSA, които непрекъснато измерват влажността на въздуха във и извън гаража и при необходимост изцяло автоматично отварят вратата до позиция за проветряване и след това я затварят обратно.

За да не попаднат през това време листа, дребни животни или неканени гости в гаража, се предлага и държач за прибиращата се ролка. Той гарантира, че ще се отвори само най-горната ламела на вратата“, допълниха още от Хьорман България.

Повече информация за Хьорман България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Хьорман България, Hörmann

Сподели

Още от Град на бъдещето