Сподели

Интелигентно управление на всеки радиатор с приложението Ecо на Danfoss

21 март 2018 г.

Едно от най-новите предложения на лидера в разработването на иновативни решения в областта на отоплението, датската компания Danfoss, е приложението, предназначено за управление на радиатори - Danfoss Eco App. „То е разработено изцяло в унисон със съвременните тенденции за все по-голяма свързаност между устройствата в сградните инсталации. С негова помощ потребителите могат да управляват радиаторното отопление посредством своя смартфон“, информираха за Инженер.bg от Данфосс България.

Самото управление се осъществява посредством Bluetooth връзка между термостатичния вентил на радиатора и смарт телефона на потребителя. „Danfoss Eco дава възможност на потребителите да осъществяват бърза и лесна настройка на отоплението в дома си; да задават определена температура, в зависимост от личните си предпочитания; да пестят енергия, благодарение на автоматичното понижаване на температура, когато е възможно“, поясниха от Данфосс.

„Използвайки приложението Danfoss Eco, потребителите си осигуряват не само лесно и бързо управление на всеки един радиатор с помощта на своя смартфон, но могат да постигнат и намаляване консумацията на топлинна енергия с до 30%“, заявиха от Данфосс.

Приложението е съвместимо с второто поколение Bluetooth термостати Danfoss Eco. Връзката между мобилното устройство и термостатичние вентили е лесно осъществима, а вентилът може да бъде управляван от разстояние до 10 метра, в зависимост от спецификите на средата, в която е инсталиран.

От компанията са помислили и за сигурността и защитата на личните данни на потребителите. Предвидени са няколко предпазни мерки като защита на безжичната връзка към термостата Danfoss Eco, посредством технология за криптиране от последно поколение. Предвидена е и защита чрез ПИН код, който се задава от потребителя и гарантира, че само оторизирани лица могат да правят промени в системата. Личните данни, като поддържани температури например, се съхраняват само в термостата и единствено ползвателите имат достъп до тях.

„В допълнение, ние от Danfoss гарантираме най-високо ниво на сигурност на данните по време на комуникацията смартфон – термостат, чрез непрекъснато наблюдение и надграждане на техническите и организационни мерки за сигурност“, поясниха от компанията.

За термостатичните вентили Danfoss Eco

Термостатичните вентили Danfoss Eco предоставят лесен начин за реализация на интелигентно радиаторно отопление. Те съчетават издържлива конструкция и елегантен дизайн.

Термостатите са с интегриран 180-градусов въртящ се дисплей, което представлява сериозно улеснение за потребителите при прочит на показанията върху дисплея. Освен дистанционно, температурата може да бъде задавана и ръчно.

Повече информация за Данфосс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Danfoss

Сподели

Още от Град на бъдещето