Сподели

КМТ Сервиз: Всяка „умна“ кутия Wayve е посветена на конкретен проблем във водоснабдителните мрежи

20 октомври 2022 г.

 

 

„През последните няколко години френският разработчик и производител Sainte-Lizaigne, част от групата Claire, работи усилено върху иновативни решения за наблюдение и мониторинг на водоснабдителните мрежи. В резултат вече е факт брандът Wayve за IoT продукти, които позволяват автоматизиране и персонализиране на управлението на водопроводната мрежа“, съобщиха за Инженер.bg от доказаното българско дружество КМТ Сервиз, което е официален партньор на Claire Group. Повече за иновацията ще Ви разкажем в днешния материал.

Wayve е гама интелигентни системи, предназначени да автоматизират поддръжката на мрежи за питейна вода. Всяка „умна“ кутия е посветена на конкретен проблем, който можете да срещнете, в мрежите за питейна вода или всяка инсталация, свързана с тях.

„Интелигентните кутии Wayve се управляват благодарение на удобен за потребителя интерфейс, наличен в уеб платформата Wayve или в приложението Wayve_Mobile. Оптимизацията за поддръжката на водопроводната мрежа, която предоставят, включва четири възможности: автоматизирани промивни тръбни антени (CLEAN), защита на тръбите от замръзване и високи температури (TEMP), откриване на течове и контролиране на потреблението (SAVE) и активиране на водоснабдяването при човешко присъствие (MOVE)”, обясниха от КМТ Сервиз.

 

За кои проблеми при водоснабдителната мрежа са подходящи отделните кутии Wayve:

  • CLEAN: Застояване на водата, ниска циркулация, затворени мрежи, несъответстващо ниво на винилхлорид мономер;
  • TEMP: Невкопани тръбопроводи, екстремни температури;
  • SAVE: Обществени мрежи в училища, стадиони, паркове, обществени тоалетни; частни обекти със сезонна заетост; свръхконсумация; течове;
  • MOVE: Водоснабдяване в обществени сгради, отдалечени сгради и сгради със сезонна заетост.

 

Гамата осигурява персонализация и по-ефективно функциониране на мрежата, както и намаляване на разходите чрез:

  • Конфигурация на потоците;
  • Автоматично отваряне/затваряне за продухване на тръбите и предпазване от замръзване;
  • История и статистика.

„Смарт кутията Wayve е компактна и самодостатъчна система с живот на батерията до 15 години. Благодарение на малкия си размер, тя се монтира лесно във водомерна шахта. След това ще работи автономно, следвайки предварително програмирани цикли на поддръжка. Устройството се доставя готово за монтаж в опаковка, включваща всички необходими материали”, поясниха още от КМТ Сервиз.

Повече информация за КМТ Сервиз ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: КМТ Сервиз, Sainte-Lizaigne, pixabay.com

Сподели

Още от Град на бъдещето