Сподели

Мобилността в света на бъдещето ще бъде толкова различна, колкото ще са различни хората, които искат да бъдат мобилни

01 февруари 2019 г.

Изложението за потребителска електроника CES (Consumer Electronics Show) в Лас Вегас отдавна не е само регионален търговски форум, а водещо в световен аспект изложение за високотехнологична електроника. Компанията Schaeffler също преживява процес на трансформация и наред с производството на решения за автомобилостроенето и промишлеността разработва собствени решения за мобилност. „Мобилността в света на бъдещето ще бъде толкова различна, колкото ще са различни хората, които искат да бъдат мобилни“, коментира проф. Петер Гутцмер, заместник главен изпълнителен директор и главен технологичен мениджър в Schaeffler.

„На изложението CES 2019, което се проведе в началото на януари, бяха показани три концептуални транспортни средства, включително бе направена световната премиера на едно от тях, както и други интелигентни системни решения. С тях Schaeffler демонстрира своите иновативни постижения, които показват тенденциите в развитието на транспортните средства за превоз на хора и стоки в градски райони, а именно: персонални, без вредни емисии, автономни и свързани“, допълниха за ДигиталнаИндустрия.bg от Шефлер България.

В Schaeffler трансформацията се осъществява като част от програмата за перспективно мислене „Agenda 4 plus One“ („4 цели + 1“), с която компанията се адаптира към бъдещето със специален акцент върху електрическата мобилност, дигитализацията и концепцията Industry 4.0 (в т.ч. индустриален IoT и интелигентни фабрики).

Bio-Hybrid на Schaeffler: световна премиера на новото лично транспортно средство за градска мобилност

Фирмата Schaeffler Bio-Hybrid, която принадлежи към Schaeffler Group, представи две версии на модела Bio-Hybrid. Това е нова, съвременна форма за лична градска мобилност и транспорт, чието пускане в производството предстои съвсем скоро. Благодарение на своите четири колела, концепцията осигурява изключителна стабилност при шофиране. Покривът и предното стъкло правят автомобилът независим от атмосферните условия. Затова той е подходящ за целогодишно използване. Bio-Hybrid е малко по-широк от обикновен велосипед и може да се използва по велосипедните пътеки, тъй като е с нулеви вредни емисии. Електромоторът е в помощ на потребителя, подобно на електрическия велосипед, като развива скорост до 25 km/h. Bio-Hybrid ще бъде пуснат на пазара през 2020 г. във версиите Cargo и Passenger.

 

Schaeffler Mover: устойчив, гъвкав, свързан

Schaeffler Mover предлага гъвкава платформа за различни типове превозни средства. Всички компоненти на задвижването и окачването на колелата са монтирани в компактен интелигентен модул. Ъгълът на завъртане на 90 градуса осигурява на Schaeffler Mover уникална маневреност, дори в най-малките пространства. Използваната революционна технология на задвижване на автономни превозни средства Space Drive е разработена от Schaeffler Paravan. Тя замества механичните управляващи системи с електронни импулси, предавани по кабел. Друго предимство на Schaeffler Mover е неговата свързаност, осигуряваща възможност при нужда да се използва в местните обществени транспортни системи.


Schaeffler 4ePerformance: очарованието на електрическата мобилност

В лицето на 4ePerformance Schaeffler представя изключително впечатляващ посланик на електромобилите. Той е добър пример за трансфер на технологии от автомобилните състезания в концепция на превозно средство, намиращо се в предпроизводствена фаза. Изцяло електрическият автомобил се задвижва от четири двигателя Formula Е, осигуряващи обща мощност от 880 kW (1200 hp). Те са взети от състезателния автомобил ABT Schaeffler FE01 Formula E, както и силовата електроника. Разработката е на дъщерното дружество на Schaeffler Compact Dynamics, което показва, че електрическата мобилност не принася в жертва удоволствието от шофирането.


Устойчива мобилност в градовете на бъдещето

Освен концептуалните превозни средства, Schaeffler представи иновативни експонати в качеството им на примери за цяла гама от допълнителни електрически решения, които помагат на двигателя с вътрешно горене да стане подходящ за използване в условията на устойчива и ориентирана към потребителя градска мобилност. Това са електрически оси, 48-волтови системи и хибридни силови агрегати. Тези решения, които Schaeffler разработва с ноу-хау от конвенционалната задвижваща система, позволяват бърза, ефективна и рентабилна интеграция в съществуващите автомобилни концепции. „Тръгвайки като производител на индивидуални продукти, днес Schaeffler се превръща в компания, която предлага цялостни технологични решения“, подчертава г-н Матиас Цинк, главен изпълнителен директор на направлението „Автомобилна индустрия“ в Schaeffler.

Повече информация за Шефлер България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Шефлер България, Schaeffler

Сподели

Още от Град на бъдещето