Сподели

Подгответе се за един устойчив и свързан свят – със зарядни станции за дома Wallbox на Bosch с интелигентни функции

04 юли 2024 г.

 

 

Bosch обяви пазарния дебют на новата си продуктова линия интелигентни зарядни станции за жилищния сектор Wallbox Power Charge 7000i и 7000i S, които предоставят възможности от ново измерение и път към устойчиво и свързано бъдеще. „Новите зарядни станции за дома се обслужват изключително лесно чрез приложението Bosch HomeCom Easy, давайки възможност за интелигентно, сигурно и безопасно зареждане на автомобили под навеси, в гаражи и на паркоместа на открито“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от Bosch Home Comfort.

Зарядните станции Wallbox осигуряват до 5 пъти по-бързо зареждане както на електрически, така и на хибридни автомобили с кабел за зареждане от тип 2 и мощност на зареждане, регулираща се до 11 kW. Дължината на вградения кабел е до 5 m, а за още по-голям обхват на действие има опция той да достигне до 7.5 m. С доказаното „Made in Germany“ качество на Bosch и уникалния си и стилен дизайн, устройствата предоставят лесно, удобно и интуитивно свързване в мрежа посредством WLAN и LAN. Интелигентният контрол на станциите се извършва чрез мобилно приложение, позволяващо стартиране/приключване на зареждането, регулиране на мощността, проверка на статуса и др.

Основни предимства на зарядните станции Wallbox

  • Интелигентно зареждане

 

С възможност за лесно интегриране в енергийния мениджър на Bosch, новите зарядни станции Wallbox предоставят ускорено зареждане на електрически или хибридни автомобили независимо от производителя. В резултат от това се постига икономия на електроенергия, респективно на енергийните разходи, намаляване на въглеродните емисии, по-голям комфорт при обслужване и сигурност за бъдещето.

„Това е първата EV зарядна станция на Bosch с интегриран Plug & Play модул Bosch Power Meter 5000 за зареждане с излишъка от слънчева енергия, съвместима с всяка фотоволтаична инсталация или енергиен мениджър на Bosch“, поясниха от Bosch Home Comfort.

  • Устойчиви спестявания

 

Зарядната станция Wallbox може да се интегрира без проблеми в енергийния мениджър на Bosch, както и да се свърже към соларната система на дома, позволявайки на ползвателите да се възползват от произведения ток. Благодарение на интелигентното изключване на фазите потребителят зарежда електрическия си автомобил гъвкаво и енергийно ефективно между 1.4 и 11 kW. Опционалното вграждане на електромер за тарифно оптимизирано зареждане (автомобилно електричество) дава възможност за допълнителни спестявания на разходите за електроенергия.

  • Лесно свързване, интуитивен контрол

 

Благодарение на LAN или WLAN технологията Bosch Power Charge 7000i и 7000i S предоставят интелигентно зареждане и непрекъснато автоматично обновяване на софтуера. Интуитивното приложение HomeCome Easy на Bosch предлага отдалечено управление за процеса на зареждане с избор за стартиране или приключване от всяка точка, същевременно осигурявайки възможност за проследяване на текущия му статус в реално време. С цел отчитане за водачите на служебни автомобили без калибрирано измерване на електроенергия, мобилната платформа позволява лесно експортиране в CSV файлове от процесите на зареждане.

  • Сигурност и безопасност при работа

 

„Интелигентите зарядни станции Wallbox разполагат с вградено разпознаване на остатъчния постоянен ток, което гарантира безопасност при всяко зареждане. Можете да разрешите зареждането с една от двете приложени RFID карти или чрез интуитивното приложение HomeCom Easy, а практичният държач за кабела позволява удобно зареждане по всяко време“, коментираха от Bosch Home Comfort.

  • Бърза инсталация, без необходимост от последваща поддръжка

 

„Монтажът на новите зарядни станции на Bosch се извършва бързо и без усилия. Веднъж инсталиран, уредът работи без необходимост от поддръжка, т.е. не са нужни допълнителни посещения за сервизно обслужване или прегледи. При възникнал проблем с рутера, зареждането със слънчева енергия не се повлиява от него”, допълниха още специалистите на Бош.

Повече информация за Бетелгиус ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Bosch Home Comfort (Бош Хоум Комфорт)

Сподели

Още от Град на бъдещето