Сподели

Текра: AI технологиите за периметрова охрана на Dahua гарантират сигурна и безопасна градска и промишлена среда

26 март 2024 г.

 

 

Периметровата охрана е един от най-широко застъпените методи за протекция и справяне с нарушителите. Нуждите от надеждни и ефективни системи за защита на периметъра и широкообхватно наблюдение не спират да нарастват, поради което разработчиците на решения за промишлена, гражданска и жилищна сигурност усилено продължават да търсят нови техники и технологии, чрез които да отговорят на тези потребности.     

„Решенията за периметрова охрана на световния технологичен лидер Dahua Technology са проектирани така, че да осигурят сигурна, високоефективна и рентабилна система за видеонаблюдение, базирана на изкуствен интелект (AI). Продуктите за защита с AI и висока разделителна способност (HD) предлагат прецизна сигнализация при появата на нарушител и предоставят подробна визуална информация в реално време“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от водещото българско търговско дружество Текра, основен вносител и дистрибутор за България на Dahua.

Технологията за охрана на периметъра на Dahua е разработена въз основа на Deep Learning алгоритъм, което ѝ позволява безпогрешно да разпознае присъствие на човек или превозно средство. „В зони за пешеходци или автомобили например е възможно да се задействат множество фалшиви аларми, породени от незастрашителни действия. С продуктите за периметрова охрана на Dahua обаче те са крайно намалени“, уточниха специалистите от фирмата.

Текра предлага широко портфолио от решения за периметрова охрана на Dahua, сред които разнообразни модели IP куполни или булет камери за видеонаблюдение с различна резолюция, инфрачервена или видима подсветка, микрофон и други технически функции. Гамата продукти за охрана на периметъра обхваща още пълен набор от NVR записващи устройства, които са напълно съвместими с камерите за видеонаблюдение.     

Основни характеристики и функции на решенията за периметрова охрана на Dahua:

  • Преминаване на линия – виртуална граница, която задейства аларма след като бъде прекрачена;
  • Навлизане в зона – виртуална зона, при навлизане в която се задейства аларма;
  • Елиминиране на фалшиви аларми – благодарение на интегрираната SMD технология за по-прецизно активиране на аларма при движение;
  • Класифициране на обектите – автомобил или човек например;
  • Налична IR или видима подсветка, звуков сигнал или персонализирано звуково съобщение (при някои модели) за сигнализация при засечено нарушение на периметъра;
  • Комбинация от детекция на движение + високи нива на шум + преминаване на линия или навлизане в зона + др.

IP камери Dahua от продуктовия каталог на Текра:

IP куполна камера 2MP 2.8 mm IR-30 микрофон SMD SD

IP камера 5MP булет 2.8 mm IR-30 SMD+ SD

IP куполна камера 180° 2×4MP

IP камера 4MP купол 2.8 mm DUAL LED & IR-30 SMD+

IP PTZ камера 5MP 4mm DUAL LED & IR-30 SMD+

IP камера булет 4MP LED-60 3.6 mm Full Color

IP PTZ камера 4MP 25x IR-100 SMD+

IP PTZ камера 2MP 25x IR-100 SMD 4.0 IP66

IP PTZ камера 2MP 4mm 5x IR-30 SMD+ Starlight WizSense

Рекордери:

NVR 4К 16-канално записващо устройство 2x HDD 8xPoE IVA

NVR 4K 32-канално записващо устройство 4x HDD

NVR 4K 64-канално записващо устройство 4x HDD

Предимства на технологията за охрана на периметъра на Dahua:

  • По-голям обхват на детекция на обекти

Интегрираната технология изисква значително по-малко пиксели за разпознаване спрямо традиционните IVS решения, което позволява на всяка камера за охрана на периметъра да покрива области на по-отдалечено разстояние.

  • Висока точност

Броят на фалшивите аларми, задействани от малки животни, движението на дървета, сенки или ярки светлини, е значително минимизиран в сравнение с традиционните IVS решения.

  • Разпознаване на обектите

Системата разграничава типа аларма, задействана от човек или превозно средство. Могат да се задават правила с цел ограничаване възникването на различни типове аларми, въз основа на реални изисквания.

  • Бързо търсене

Интегрираната функция „Smart Search“ позволява бързо търсене на видеозаписи по тип задействане. Това позволява на крайния потребител удобно и лесно да проследява и анализира архивираната информация.

Системата позволява обединяване на всички използвани устройства и техните функции в единна интегрирана система, сървър-клиент базирана, която позволява преглеждане и обработване на всички аларми и данни, както и на тяхното последващо обработване от оператор или администратор на оперативен или мониторинг център.

„Почти всички фнкции и алармените събития от устройствата могат да бъдат приемани както на компютър, така и в мобилно приложение, което прави използването им лесно и удобно по всяко време и неангажиращо за крайният потребител. Всеки с лекота има възможността да наблюдава важните за него активи или зони и да получава всичката налична и необходима информация за настъпили нежелани събития”, допълниха още специалистите от Текра.

Повече информация за Текра ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Текра, Dahua Technology

Сподели

Още от Град на бъдещето