Сподели

Valkrea.House: Повишете ефективността и комфорта у дома с „умната” free@home система за автоматизация

14 октомври 2022 г.

 

 

„Автоматизацията води до повишаване на ефективността като следствие и от оптимизацията на енергийното потребление”, коментираха експертите от доказаното българско дружество Валкреа.Хаус, интегратор на интелигентни системи за управление и контрол в областта на сградната автоматизация. Екипът му представя за читателите на Инженер.bg подробности относно системата free@home – разработка на ABB в сътрудничество с дъщерната ѝ фирма Busch Jaeger. „Целта на free@home е да създаде сградна организация и функционалност, съобразени изцяло с нуждите на обитателите чрез управление на осветлението, щорите, отоплението, климатизацията, домакинските уреди, контрола на достъпа и др. Благодарение на многофункционалната и адаптивна система, постигането на сградна автоматизация е максимално улеснено и осъществимо за широк диапазон от вариации във вида на конкретните обекти”, допълниха от Валкреа.Хаус.

В какво се изразява многофункционалността на системата и оптимизираната й употреба?

Едно от основните предимства на free@home е практичната инсталация. Системата е подходяща за интегриране както в сгради ново строителство, така и за освежаване и ретрофит с минимална ремонтна дейност. Друга характеристика в полза на потребителите е хибридната основа за предаване на данни, заложена в нея. „Това позволява на free@home да осъществява едновременно кабелна и безжична комуникация с отделните компоненти, което от своя страна води до удобство и простота в скалирането, както и до гъвкава ответна реакция при нужда от промени и надграждане с нови компоненти”, обясниха от компанията.

„Умното” управление и контрол на сградното устройство и енергийното потребление се обуславя от възможността за програмиране на предварително създадени графици на консумация, синхронизиране на сцени и устройства, симулация на присъствие и дистанционен достъп.

„По същество free@home представлява цялостна екосистема, която предоставя на обитателите многообразие от функционалност и удобства”, коментираха специалистите.

Системата на ABB включва:

 • free@home – „умно” управление и домашна автоматизация;
 • Welcome IP – предоставя набор от устройства, необходими за контрол на достъпа;
 • secure@home – цялостна система за сигурност, която може да се използва отделно или в допълнение към free@home.

„Ако трябва да обобщим функционалните възможности на „интелигентната” система, бихме казали, че ставайки въпрос за жилищния сектор, тя не познава лимити”, заявиха българските новатори в областта.

Гъвкавата философия на free@home я превръща в отлично решение за обекти като:

 • Частни имоти;
 • Еднофамилни къщи;
 • Жилищни комплекси;
 • Многофамилни къщи;
 • Офиси и търговски обекти;
 • Обществени сгради и заведения с масов достъп.

 

Free@home е оптимално решение, което предоставя:

 • Разнообразие от възможности за контрол и автоматизация;
 • Визуализация и управление чрез мобилно приложение, вградени контролни панели и web интерфейс;
 • Интегрируемост в жилищно строителство;
 • Възможност за дистанционен контрол и поддръжка;
 • Хибридна инсталация – съвместимост с кабелни и безжични устройства;
 • Поддръжка и възможност за употреба на гласовите асистенти Google Assistant и Amazon Alexa;
 • Съвместимост със Sonos, Philips hue, Bosch, Siemens и Miele;
 • Възможност за разширяване на системата – добавяне на система за сигурност и контрол на достъпа.

 

Мобилна апликация за IOS и Android – free@home NEXT: Семпла визия, стилен дизайн, безкомпромисно съдържание и ергономичност

„Освен цялостно управление и контрол на сградните компоненти, осъществимо през мобилното Ви устройство, през приложението се правят и директни настройки по системата. Това позволява поддръжка от дистанция както от собствениците при наличие на оторизиран достъп, така и от наша страна – за извършване на интервенции при необходимост, в ролята ни на официален интегратор на free@home”, поясниха от екипа на фирмата.

С какво могат да са Ви от полза експертите от Валкреа.Хаус?

„Задачата ни е да разберем и анализираме клиентските нужди и желания, така че да синтезираме оптималното решение според персоналните им изисквания. Ние се занимаваме с цялостното проектиране на сградната автоматизация – планиране на нужните компоненти, подготовка на списък с изисквания за електрическата инсталация, внедряване, настройка, пуск в експлоатация и поддръжка. Ние сме Вашият личен консултант, с чиято помощ технологията се впряга в полза на качествена, ефективна и комфортна среда за работа и живот”, обобщиха от компанията.  

От Валкреа.Хаус вече са реализирали множество успешни проекти, които демонстрират разнородното приложение на системата free@home.

Повече информация за Валкреа.Хаус и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Валкреа.Хаус (Valkrea.House)

Сподели

Още от Град на бъдещето