Сподели

Компанията Flowrox навлиза уверено в ерата на IioT с ново поколение продукти от гамата Smart Solutions

16 март 2018 г.

In Romanian

Flowrox, утвърдена финландска компания за производство на вентили, помпи и помпени системи, предназначени за тежки експлоатационни условия, навлиза все по-уверено в ерата на Индустриалния интернет на нещата (IioT) чрез ново поколение продукти от серията Smart Solutions. „Гамата предлага нов начин на контрол, управление и визуализация на оборудването и цялостните съоръжения чрез потребителски 3D интерфейс. Една от последните иновации в нея е Flowrox Smart Expulse - гъвкав компенсатор на пулсациите с функция Smart”, разказаха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Индуматик, представител на Flowrox за България.

Пулсациите водят до досаден шум и вибрации в тръбопроводите, което потенциално може да причини сериозни повреди с течение на времето. Flowrox предлага оптимално решение на този проблем, а именно Flowrox Smart Expulse. Този иновативен демпфер на пулсации помага за протичането на гладък процес без пикове в налягането.


„Flowrox Expulse се отличава с изключително опростена конструкция. Той неутрализира шума и намалява с до 90% пиковете на налягането, които могат да доведат до повреди в тръбопроводите. Освен това, той пести до 10% от енергията като поглъща пулсациите чрез гъвкавия елемент и въздушната възглавница. Тази конструкция улеснява поддръжката на системата, което от своя страна води до намаляване на разходите за престои“, поясниха от фирма Индуматик.

„Новата функция Smart осигурява прецизно управление на налягането, независимо от промените в процеса. Това удължава живота на системата, дори и в най-трудните експлоатационни условия. Flowrox SmartCube може да контролира едновременно до пет компенсатора Expulse и да визуализира техните резултати чрез платформата Flowrox Malibu“, допълниха от фирма Индуматик. Възможно е към нея да се свържат и други параметри на процеса, върху които да се осъществява мониторинг през всяко smart устройство с интернет браузър.

 

Компенсаторът на пулсации Flowrox Smart Expulse може да бъде инсталиран на всяка помпа, която е източник на пулсации, независимо чие производство е. „Гъвкавата му конструкция прави поддръжката на помпите изключително лесна и не събира никакви утайки или частици. Функцията Smart допринася и за спестяване на допълнителна енергия, което прави Flowrox Smart Expulse отлично решение за широк спектър от отрасли в тежката индустрия“, заявиха в заключение от фирма Индуматик.

Повече информация за Индуматик ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Индуматик, Flowrox

Сподели

Още от Индустрия 4.0