Сподели

Австрийски производител постига бързина, удобство и ефективност на процесите със заваръчна клетка с кобот на Trumpf

14 ноември 2022 г.

 

 

Търсенето на все по-интелигентни транспортни решения продължава от години. Техническите възможности за удобно пренасяне на тежки товари, както и за придвижването на хора с двигателни увреждания са пазарни ниши, който се разрастват. А качеството и безопасността са основни приоритети за стълбищните устройства на австрийската компания SANO Transportgeräte. Дружеството е специализирано в разработката на т.нар. стълбищни устройства за изкачване, мобилни решения за електротранспорт за тежки товари и хора с двигателни увреждания. SANO има две дъщерни търговски дружества – в Германия и в Обединеното кралство, а централата на фирмата се намира в Линц, Австрия, където се разработват и сглобяват стълбищните устройства от алуминиеви компоненти, доставени от външни производители.

„Търсейки възможност за по-ефективни и автоматизирани заваръчни процеси, от SANO се натъкват на автоматизираната заваръчна клетка с кобот TruArc Weld 1000 на Trumpf в началото на 2021 г. и остават въодушевени от лекотата на работа с машината“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от Трумпф България.

„Работата със системата е толкова лесна и опростена, че не се нуждаете от специализирани познания дори за заваряване на комплекс от детайли. Щом като изгледах виртуалното обучение на телефона си, можех да започна работа веднага“, споделя квалифициран заварчик от SANO.

SANO използва TruArc Weld 1000 за заваряване на важни за безопасността компоненти, като например захващащи скоби, които фиксират инвалидната количка върху стълбищното устройство. Виртуалното обучение, което може да бъде проведено при сканирането на специален QR код на машината, позволява незабавна интеграция на заваръчната клетка към производството. Благодарение на опцията за работа с две станции, компанията може да обработва няколко детайла едновременно и синхронизирано един с друг.

„TruArc Weld 1000 е напълно оборудвана металообработваща машина, окомплектована с аспиририращо устройство, ограждение с антирефлексно покритие и технически средства за безопасност съгласно стандартите на Trumpf. След кратки видео уроци, заваръчната клетка може да бъде лесно и безпроблемно въведена в експлоатация. В зависимост от големината на детайлите и на партидата TruArc Weld се използва в режим на работа с 1 или 2 станции“, обясниха специалистите от Трумпф.

С помощта на новата автоматизирана заваръчна машина заварчиците на SANO могат да се погрижат за изработването на все повече и повече прототипи и малки серии от детайли.

„TruArc Weld 1000 гарантира за компанията не само бързина и лекота при работа, но и отлично качество на изделията и възможност за по-нататъшно развитие и усъвършенстване на продуктите“, заявиха още от Трумпф България.

Повече информация за Трумпф България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Трумпф България, Trumpf

Сподели

Още от Склад на бъдещето