Сподели

Безжичните LTE рутери на Westermo създават ново ниво на сигурност между движещия се влак и контролния център

12 септември 2020 г.

 

 

Два нови LTE рутера на Westermo вече допълват портфолиото на компанията в гамата безжични решения Ibex за надеждно и сигурно прехвърляне на данни в рамките на железопътни приложения. „Ibex-RT-330 и Ibex-RT-630 са компактни LTE рутери, разработени, за да отговорят на все по-голямото търсене на непрекъснато покритие във влаковете и да поддържат приложения като прехвърляне на данни между станциите, мониторинг и дистанционен достъп за поддръжка“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Ритбул, оторизиран вносител за България на продуктите на Westermo.

LTE рутерите на Westermo осигуряват надеждна, непрекъсната и високоскоростна комуникация за пренос на данни за дистанционен достъп в екстремни оперативни среди, свързвайки движещия се влак с контролния център за сигнализация чрез мобилна мрежа.

„Ibex-RT-330 е мобилен LTE рутер, предлагащ широка честотна лента за поддръжка на множество приложения, като пренос на данни и дистанционен мониторинг. Ibex-RT-630 е мобилен LTE и WLAN рутер/шлюз, който се отличава с изключително висока производителност и надеждно резервиране на Интернет връзката, за да даде възможност за включване на хибридни инсталации влак-наземни съоръжения само с едно устройство“, поясниха от компанията. И двата рутера поддържат хардуерно разтоварена виртуална защитена мрежа VPN за висока производителност.

Високоскоростен мобилен интернет с LTE CAT-12 технология

Рутерите поддържат мобилната безжична технология LTE CAT-12, която осигурява свръхвисока скорост за пренос на данни и агрегиране на носещи честоти, за да обслужва и най-взискателните по отношение на честотната лента приложения в световен мащаб. Поддръжката на многолентова GNSS (Глобална навигационна сателитна система) позволява използването на множество честоти за изключително висока точност на позициониране и разгръщане в световен мащаб.

„Рутерите са сертифицирани според изискванията на EN 50155 за автономни бордови приложения и са проектирани да издържат на неблагоприятните условия и изискванията на приложенията в железопътния транспорт, включително на постоянни вибрации, екстремни температури и влажност. Устройствата са със степен на защита IP66 срещу проникване на вода и прах и имат работен температурен диапазон от -40 °C до + 70 °C. Високоефективната изолация между всички интерфейси предпазва от пренапрежение и електрически разряди. Тези характеристики увеличават надеждността и удължават средното време между отказите“, посочиха още от Ритбул.

Компактни размери и поддръжка на две SIM карти

Компактният дизайн позволява бърз и лесен монтаж в тесните пространства на влаковете, а конфигурацията и подмяната на уреда са улеснени чрез използване на паметта на SIM картата за конфигурационни параметри. Двойният слот за SIM карти позволява по-нататъшна оптимизация на производителността. Уникалният слот за SIM карта прави изключително лесно използването й в полеви условия.

„Продуктовата гама Ibex, която включва безжични точки за достъп, мрежови клиенти и свързващи канали, е разработена за железопътни приложения, като системи влак-земя, безжични връзки между вагоните, WLAN решения за обществен бордови Wi-Fi, дистанционен достъп и позициониране на превозното средство. Заедно с обширната гама от Ethernet устройства на Westermo това е най-пълното портфолио в света за пренос на данни в железопътния транспорт“, заявиха от българското дружество.

Освен в железопътния транспорт продуктите са изключително подходящи за внедряване в приложения с тежки експлоатационни условия и климатична среда, като системи за управление на трафика и автоматизация в миннодобивната промишленост, в морския транспорт и в промишлеността.

Информация за фирма Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Ритбул, Westermo

Сподели

Още от Склад на бъдещето