Сподели

БГ Роботи: KUKA добави мобилния кобот KMR iisy и платформа KMP 1500P към обширното си портфолио от автономни мобилни роботи

18 септември 2023 г.

 

 

Тенденцията за интегриране на мобилните роботи на KUKA с цел автоматизиране на материалния поток от страна на системните интегратори е все по-силно изразена. Наскоро KUKA представи ново революционно решение за интралогистика в производствените процеси. „KMR iisy е мощна комбинация от мобилна платформа и коботи LBR iisy на KUKA от най-ново поколение. Този универсален робот манипулира, транспортира и обработва ефективно различни материали, а сред предимствата му са безпроблемна интеграция, голямо разнообразие и повишена производителност“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната инженерингова и търговска компания БГ Роботи (Витто ООД), която внася, продава, поддържа и сервизира промишлени роботи KUKA в България – нови и втора употреба.

Новият мобилен робот KMR iisy на KUKA съчетава гъвкавост и надеждност в приложения с взискателни експлоатационни условия. Роботът представлява изцяло интегрирана комбинация от кобот и транспортна платформа. От друга страна, KMP 1500P е иновативна мобилна платформа, която заедно с KMR iisy и оптимизираните им възможности за използване в производствени и складови помещения, представлява интелигентен партньор на Индустрия 4.0.

KMR iisy: Интелигентен производствен и логистичен партньор

Мобилният кобот KMR iisy се движи бързо и безопасно през производствените помещения, осигурявайки гъвкаво използване в различни работни станции за асемблиране и вътрешна логистика в качеството си на система за обслужване на роботи. Той включва LBR iisy с полезен товар от 11 или 15 kg и мобилна платформа, която може да носи допълнителен товар до 200 kg. Характеристиките на робота за ниски аерозолни и вредни емисии и ESD сертификатът позволяват безопасна употреба на KMR iisy в чисти помещения. Интелигентното управление smartPAD pro взаимодейства както с кобота, така и с платформата, без необходимост от второ операционно устройство.

Мобилният кобот KMR iisy се състои от LBR iisy с полезен товар от 11 или 15 kg и мобилна платформа.

KMP 1500P: Максимална ефективност в производствените съоръжения

„Мобилната платформа KMP 1500P представлява иновативно решение за автоматизация и оптимизация на интралогистични процеси. Тя може да премества различни материали и детайли с тегло до 1.5 t и има ход до 60 mm, осигурявайки изключителна прецизност на позициониране. Мобилната платформа е незаменим партньор за подбор на стоки, доставка на материали до технологични линии и работни клетки, както и транспортиране на детайли за свързани процеси“, поясниха от БГ Роботи.

KMP 1500P може да транспортира различни материали и детайли с тегло до 1.5 t.

Новото поколение автономни мобилни роботи на KUKA

„Новото поколение автономни мобилни роботи (AMR) на KUKA отговаря на най-високите изисквания на Логистика 4.0, благодарение на интелигентните си характеристики, гъвкавостта, безопасността и лесната си употреба . Възможно е инсталирането на 3D камери, лазерни скенери за безопасност и степен на защита IP 54 за надеждна защита на роботи, товари и обекти в непосредствена близост. С диференциалното си задвижване и гъвкавата си мобилност тези роботи могат да се справят във всяка динамична и сложна среда и да адаптират траекториите си на движение по автономен и ефективен начин“, категорични са българските специалисти.

Индуктивното и интелигентно управление на зареждането в режим 24/7 позволява на тези роботи да се зареждат както от зарядна станция, така и по време на работния процес. Необходимата техническа поддръжка е лесна и бърза, благодарение на големи люкове за достъп на KMR iisy и лесно сменяемата електроника за управление и превключване на KMP 1500P. Новият интелигентен мениджър KMReS на автономните транспортни средства значително опростява интеграцията им, създавайки рентабилно и безопасно решение.

KMR iisy и KMP 1500P осигуряват конкурентно бъдеще за потребителите

„Лесното управление на мобилните роботи на KUKA прави възможно подобряването на процесите в интралогистиката, като по този начин спестява време и разходи. Тези икономии на средства са от полза както за големи и средни, така и за малки компании, проправяйки пътя на тяхната конкурентоспособност сега и в бъдеще“, допълниха още от БГ Роботи.

Повече информация за БГ Роботи, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: БГ Роботи, KUKA

Сподели

Още от Склад на бъдещето