Сподели

БГ Роботи: Роботът KR CYBERTECH nano на KUKA осигурява гъвкавост в индустриалните приложения на бъдещето

18 септември 2020 г.

 

 

Моделите роботи от серията KR CYBERTECH nano поставят нови стандарти по отношение на производителността и гъвкавостта. Разработени за постигане на оптимални резултати във всяко възможно приложение, те се отличават с огромен спектър от възможности. „Изключително пъргави, много бързи и в същото време безкомпромисно прецизни при непрекъснато движение – всичко това като комбинация в една машина. С елегантния си и усъвършенстван дизайн, роботите функционират добре, дори в сурови експлоатационни условия. Независимо дали CYBERTECH nano на KUKA ще бъде използван като манипулиращо устройство, заваръчен робот, робот за палетизиране или за нанасяне на лепило, той предоставя почти неограничени възможности за приложение“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма БГ Роботи (Витто ООД), която внася, продава, поддържа и сервизира промишлени роботи KUKA в България – нови и втора употреба.

Серията попада в категорията роботи с ниска товароподемност от 6, 8 и 10 kg и обхват от 1400 до 1840 mm, като моделите се отличават с висока работна скорост и изключителна прецизност при ниски разходи за придобиване и поддръжка.

Рентабилност и висока ефективност

„С използването на новия KR CYBERTECH nano, индустриалните приложения стават годни за бъдещето“, коментира Маркус Холфелдер-Асам, продуктов мениджър в KUKA. „Поради гъвкавия потенциал за внедряване, съчетан с високи показатели, инвестицията се изплаща бързо, а роботът KUKA дава максимално добри резултати във всички области на приложение за категорията роботи с нисък полезен товар“, допълва той.

Робот KUKA от категория с ниска товароподемност може да се позиционира под всякакъв ъгъл

Новият робот KR CYBERTECH nano може да манипулира и чувствителни електронни компоненти, тъй като е защитен срещу неконтролиран електростатичен заряд или разряд (ESD). „Дори влажната и/или тежка експлоатационна среда не е проблем за KR CYBERTECH nano“, допълниха от БГ Роботи.

Основните оси са със степен на защита IP65 срещу прах и вода, а китките са дори с IP67. Освен това роботът KUKA с нисък полезен товар може да бъде инсталиран на произволно място – на пода, тавана или стената, както и под всеки ъгъл.

Рентабилност и оптимизация за максимална производителност

Роботът KR CYBERTECH nano е оптимизиран за използване с ново поколение контролери за роботи KR C5 на KUKA в комбинация с най-новия системен софтуер KSS 8.7. „Интегрираната технология с 600 V осигурява висока ефективност, а прецизно настроените дигитални режими на движение Motion Modes правят робота точен, бърз и адаптивен. Високата степен на повторяемост на движенията от 0.04 mm при всяка скорост, превръщат KR CYBERTECH nano в подходящо решение за компактни роботизирани клетки, сложни задачи и предизвикателни производствени линии. Допълнителните усъвършенствани характеристики на движение в сравнение с предишната серия гарантират прецизно изпълнение при непрекъсната траектория“, поясниха в заключение от БГ Роботи.

Повече информация за БГ Роботи, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: БГ Роботи, KUKA

Сподели

Още от Склад на бъдещето